skip to Main Content

Op zondag 9 juni was er een fantastische editie van de Zomerdienst aan het Meer. We verwachten deze unieke openluchtdienst opnieuw te mogen organiseren in 2020.

Onderstaande werd georganiseerd tijdens 1e Pinksterdag 2019.

De Zomerdienst aan het Meer was alweer toe aan de derde editie van deze succesformule. Dit jaar hadden maar liefst twintig kerken uit Alphen aan den Rijn en omstreken de handen ineengeslagen om een zinnige invulling van de zondagochtend te verzorgen. De bezoekers kregen een mix voorgeschoteld van een boodschap met diepgang omlijst door artiesten van wereldklasse die begeleid werden door de professionele Zomerdienstband.

Het thema van de Zomerdienst was dit jaar “Ken je Mij?”
Bijzonder trots was de organisatie op de komst van niemand minder dan Trijntje Oosterhuis. Het lied “Ken je Mij?” van haar onlangs uitgebrachte album paste heel goed bij de sfeer en – niet toevallig – bij het thema van de dienst. Op het album staan allemaal liedjes van vader Huub Oosterhuis – de bekende dichter en liedjesschrijver. Trijntje zong onder andere liederen van het album. Na Carré waar ze haar hele album eenmalig ten gehore bracht trad ze dus weer op in Alphen aan den Rijn. Over haar mini concert hebben we nog lang nagepraat.


Foto door Marco Borsato

Spreker
Inspirerend spreker Wim Hoddenbagh – bekend van de 4e Musketier, Compassion – verzorgde als inspirerend spreker samen met Alphense predikanten het verhalende deel van de dienst rondom het thema. Ook zorgde zij voor elementen die onlosmakelijk horen bij de Zomerdienst: de zegen, het gebed, de schriftlezing en de preek.


Wim Hoddenbagh

De Droominee
Rik Zutphen alias De Droominee is alles behalve een dromer. Zijn realistische manier van vertellen wordt ook wel Spoken Word Poetry genoemd. Hij trakteerde op zijn geheel eigentijdse wijze de bezoekers op een mix van verhalen en melodieën. 


De Droominee

Wil jij meehelpen aan het succes van de Zomerdienst?
Ben jij toch vroeg wakker op zondagochtend en lijkt het je leuk om mee te werken aan het succes van de Zomerdienst? Wij zoeken nog vrijwilligers die ons helpen. Zin gekregen? Meld je dan aan via pinksterfeest@xs4all.nl of 06-812 812 61 of op onze Facebookpagina.

Meer informatie
Voor meer informatie en updates: volg onze Facebookpagina.

2018
Thema ‘Roep om Rust’
5000 bezoekers
18 organiserende kerken
Tommie Christiaan (Jezus in The Passion 2018)
Arjen Ten Brinke (landelijk bekend spreker)
Zandprinses

2017
Thema ‘Pinksterfeest – omzien naar elkaar’
4000 bezoekers
10 organiserende kerken
Pearl Joan (finalist The Voice 2015)
Rikko Voorberg (pop-up dominee)
Zandtovenaar