Ga naar hoofdinhoud

De Zomerdienst aan het Meer is terug

Na drie jaar geduld keert Het Zomerspektakel aan het Meer tijdens het weekend van 3-5 juni terug aan de Zegerplas. En daarmee keert ook de Zomerdienst aan het Meer terug. De Zomerdienst aan het Meer is een christelijke openlucht samenkomst die wordt georganiseerd door kerken uit Alphen aan den Rijn en de omliggende plaatsen. Tijdens de dienst treedt Dwight Dissels op en spreekt spreker en arts Gor Katchikyan.

De eerste zomerdienst werd in 2017 georganiseerd en heette toen nog ‘Pinksterfeest aan het meer’. Nu, enkele jaren later, is de Zomerdienst een niet meer weg te denken onderdeel van het festival. Als de lege drinkbekers van de avond ervoor zijn opgeveegd en de zon op zondagochtend weer is opgekomen over het meer stromen de laatste jaren zo’n zesduizend mensen uit Alphen en omgeving richting het festivalterrein. Tijdens eerdere edities traden Trijntje Oosterhuis, Pearl Jozefzoon en Tommie Christiaan op.

Zomerdienst aan het Meer 2022
De dienst wordt geleid door meerdere voorgangers van de organiserende kerken. De muziek wordt geleid door bandleider Martijn van Westen. Tijdens de dienst spreekt Gor Katchikyan. Katchikyan werd tijdens de corona pandemie als spoedeisende hulp arts bekend door zijn vlogs in het programma Frontberichten en door optredens in talkshows. Naast zijn werk als arts spreekt hij regelmatig. Dwight Dissels treedt tijdens de Zomerdienst op met zijn krachtige soulvolle stem. De zanger brak door met zijn deelname aan The Voice of Holland in 2017. Hij schopte het tot ver in de zangwedstrijd en werd nog dat jaar gevraagd om de rol van Jezus te spelen tijdens The Passion. Daarnaast keert de Droominee terug. Deze taalvirtuoos wist in 2019 veel bezoekers te verwonderen met zijn ‘spoken word performance’ en komt terug om ook deze editie op ritmische wijze een bijdrage te leveren.

Zondagochtend 5 juni
Vanaf 10.30 uur (inloop 10.00 uur)
Op het festivalterrein van het Zomerspektakel

Meer informatie

Houd hiervoor ook de facebookpagina in de gaten! Verwacht in elk geval een swingende ochtend met steengoede muziek voor jong en oud en een gepassioneerde spreker. Iedereen is weer van harte welkom tijdens dit unieke samenzijn op zondagochtend dus noteer deze datum in je agenda!