Informatie

Algemene informatie

Tijdens het evenement betaal je met munten. Deze kosten € 3,50 per stuk en zijn contant of per pin te koop bij zowel de kassawagen als de betaalautomaten
op het terrein. We maken gebruik van breekmuntjes; een halve munt is dus € 1,75 waard. Aan de kassawagen en de automaten worden alleen hele munten (dus een veelvoud van € 3,50) verkocht. Goed om te weten: tijdens en na afloop van het evenement worden geen munten teruggenomen.

Er is een EHBO-stand op het terrein. In geval van nood verzoeken wij je te melden bij de kassawagen of bij de EHBO-tent ter plaatse.

Het Zomerspektakel aan het Meer is van én voor iedereen. Maar door het vele gras op het evenemententerrein aan de Zegerplas is het festivalterrein niet voor iedereen goed begaanbaar. Kan je niet via de reguliere entree naar binnen, of heb je speciale behoeftes? Mail ons gerust op info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Heb je ter plaatse assistentie nodig? Geen probleem, onze Zomerspektakelcrew staat graag voor je klaar.

Geen nood! Op het festivalterrein zijn voldoende toiletten aanwezig.

Fijn om te weten: je kunt gratis gebruik maken van de toiletten 🙂

Ook zo genoten van een gezellige avond met hapjes en alcoholische drankjes?
Neem dan de fiets naar huis of bel een taxi!


Taxibedrijven
Snel een taxi
Sediq Taxi: 06-16435636
Taxibedrijf Van Oosten: 0172-234793/06-20542736
Taxi Gouwe Rijn: 06-16435636
Alphense Taxi Centrale (ATC): 0172-532344
Taxi Centrale Appie: 0182-764276 of 06-29220895
Taxi Alphen aan den Rijn: 0172-237772
All-In Taxi: 06-20992154
123Taxi direct: 06- 49070903 (in het weekend ook 0172-460000) –
https://123taxi.nl
BVS Taxi in Ter Aar: 0172-555555 of 06-53193132 of 0172-600670
AAATB Taxi Alphen aan den Rijn: 0172-443105/06-49070903
W. v.d. Heuvel Taxi: 079-3418666

Busvervoer
Arriva lijn 1 rijdt langs de Sportlaan. Meer informatie via de OV9292 reisplanner.
Parkeren fiets/auto

Kom je op de fiets? Goed bezig! Wij raden aan om zo veel mogelijk met de fiets naar het Zomerspektakel aan het Meer te komen. Je kunt je fiets stallen op het terrein. Daar bouwen we speciaal voor dit evenement een grote fietsenstalling. Kom je toch met de auto? Parkeer deze dan op de daarvoor bestemde
parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden duidelijk zichtbaar aangegeven rondom het evenemententerrein.

FAQ - Algemeen

Het Zomerspektakel is op 31 mei, 1 en 2 juni 2024.

Wij hanteren geen minimumleeftijd. Het festival is voor alle leeftijden toegankelijk. Op vrijdag dien je -ook voor kinderen- een entreebewijs aan te schaffen. Wel geven wij altijd mee dat het een festival is waar alcohol wordt geschonken en dat wij NIX18 hanteren.

Het programma van het gehele weekend kan je vinden op: 

Vrijdagprogramma
Zaterdagprogramma
Zondagprogramma

Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je voorafgaand aan het festival ook per mail een programmaboekje toegestuurd.

Eigenlijk alles waarmee je jezelf of een ander kunt schaden en nog wat andere dingen: Drugs, eigen eten en drinken (ook alcohol en snoep mag niet mee), elektronische sigaretten (tenzij de vloeistof in een afgesloten, nieuwe(!) verpakking zit), selfie sticks, spuitbussen en parfumflesjes, flessen met vloeibare inhoud, lege dopper flessen, glas, plastic flessen, blik, bekers, koelboxen, vuurwerk, wapens (ook zakmessen en pepperspray), paraplu’s, buggy’s, stoelen en tenten.

FAQ - Tickets

Vrijdag 31 mei     € 47,50
Zaterdag 1 juni    GRATIS
Zondag 2 juni      GRATIS

De ticketprijs voor vrijdag 31 mei is exclusief € 2,50 administratie- en transactiekosten.

Jouw tickets koop je via zomerspektakelaanhetmeer.nl

Nee, op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni heb je geen ticket nodig om toegang te krijgen tot het festivalterrein.

Ja, voor vrijdag 31 mei zijn nog tickets beschikbaar. Je koopt jouw tickets via zomerspektakelaanhetmeer.nl. Voor zaterdag 1 juni en zondag 2 juni hoef je geen ticket te kopen. 

Nee, er vindt geen kaartverkoop aan de deur plaats.

Nee, de Zomerdienst aan het Meer is voor iedereen gratis te bezoeken!

FAQ - Toegang, vervoer en parkeren

Dat mag. Een rolstoel, krukken, krukje of klein stoeltje is toegestaan. Hiervoor dien je wel eerst te mailen naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Met de mail die je dan retour krijgt, kan je met je kruk of stoeltje toegang verkrijgen tot het terrein.

Het blijft een festival in een natuurgebied, dus het is een beetje behelpen. Maar we doen altijd ons uiterste best om te zorgen dat minder valide mensen ook goed hun weg kunnen vinden. Je kan met een rolstoel zeker het terrein bereiken en betreden. Het grootste deel van ons terrein (in ieder geval rondom het podium, de barren en de horeca) is altijd voorzien van vlonders, dus dat is voor een rolstoel goed te bereiden.

Er is een apart invalidetoilet aanwezig. De weg daarnaartoe is deels over gras.

Dat kan, maar niet zomaar. Je moet je wel even melden bij het scanpersoneel bij de entreepoort en zij kunnen je dan naar buiten laten en een her-entreebewijs meegeven.

De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn:
Parkeerplaats ARC terrein
– Parkeerplaats Stichting Max
– Parkeergarage De Aarhof
Verlengde Aarkade
Sportlaan
Parkeerterrein Alphense Boys
Parkeerterrein Wet ‘n Wild
De parkeerplaats bij de begraafplaats is niet beschikbaar tijdens het festival.

Je kan mailen naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Met de mail die je dan retour krijgt, krijg je tijdelijk goedkeuring om zo ver mogelijk met de auto te komen als mogelijk is. Let op: je mag dan alleen worden afgezet. De auto moet vervolgens weer het terrein verlaten en op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen worden geparkeerd.

Ja, honden zijn toegestaan op het terrein.

Bovenaan de pagina onder ‘Algemene informatie – Vervoer’ vind je alle taxibedrijven uit de regio. Wij hebben geen
vastomlijnde afspraken met taxibedrijven en er is ook geen taxistandplaats ingericht.

Bekijk deze website voor het snel boeken van een taxirit: https://sneleentaxi.nl/

Er zijn fietsenstallingen op het voorterrein van het festivalterrein. Deze zijn goed aangegeven. Hier kun je ook je brommer of scooter parkeren.

Er kan niet worden aangemeerd aan het terrein. Dat is ook de zijde van het festival wat niet voor bezoekers toegankelijk is. Er kan wel worden aangemeerd in de buurt van het terrein (in het Aarkanaal of bij de Zegerplas), maar dat is niet iets dat wij faciliteren. De ingang bevindt zich aan de andere zijde van het terrein, bij de dagcamping.

Dat kan, maar hiervoor zal je een omweg moeten nemen. Het gedeelte bij de T-steiger is afgesloten gedurende het festival.

Nee, het terrein van de dagcamping is volledig in gebruik voor het festival en de Obstacle Run. Ook een week voor en na het festival is dit gebied in op- en afbouw en dus minder toegankelijk/ bereikbaar.

Op het terrein zijn geen overnachtingsmogelijkheden. Wel in de buurt, maar hiervoor adviseren we je om de VVV of Booking.com te raadplegen.

FAQ - Eten & Drinken

Als je een bepaald dieet volgt of een allergie hebt, is het toegestaan om eten mee te nemen. Mail daarvoor voorafgaand aan het evenement even naar info@zomerspektakelaanhet meer, zodat je per mail een akkoord hebt om je eten zelf mee te nemen. Een picknick met eigen meegebracht eten is op het terrein van het Zomerspektakel aan het Meer niet toegestaan.

Water mag, maar het meenemen van andere (sterke) dranken is verboden.

Vanuit de tenten, verspreid over het evenemententerrein, zorgen acht horecagelegenheden voor heerlijke hapjes en drankjes: Broodjes Direct, De Dyck, Grand Café Eight, Smooth Coffee, viswinkel Fizzi en IJssalon Sebastiaan.

Broodjes direct:

 • Broodje hete kip
 • Broodje carpaccio
 • Bucket hotwings
 • Nacho’s
 • Vegan wrap


De Dyck:

 • Pita falafel
 • Pita shoarma
 • Emmertje sangria


Fizzi:

 • Inktvisringen
 • Wraps met zalm
 • Wraps met makreel
 • Kibbeling
 • Sushi
 • Gamba’s in tempura
 • Loempia


Grand café Eight:

 • Diverse snacks
 • Saté
 • Turkse pizza
 • Borrelgarnituur
 • Ook glutenvrije opties beschikbaar


Sebastiaan Ijs:

 • Ambachtelijk schepijs
 • Warme Luikse wafel
 • Slush puppy
 • Tosti’s
 • Milkshake


Smooth Coffee:

 • Koffie
 • Thee
 • Warme Chocomel
 • Brownies


Overigen:

 • Patat
 • Hamburger
 • Broodje beenham
 • Churros
 • Suikerspin

FAQ - Overig

Nee helaas, munten kunnen niet teruggegeven worden en zijn alleen deze editie geldig.

Nee, de munten van vorige editie(s) zijn niet meer geldig. Nieuwe munten kunnen worden aangeschaft bij de kassawagen of 1 van de muntkassa’s op het terrein.

Wij bewaren alle gevonden voorwerpen in de wagen van de beveiliging. Hier kun je ze gedurende het festival ophalen. Na afloop van het evenement overhandigen we deze aan de gemeente. Ook plaatsen we na afloop van het festival een foto van alle gevonden voorwerpen op onze social media kanalen.

Ja, dit mag. Wij raden het gebruik van paraplu’s echter wel af in het geval van drukte en zicht op het podium. In die situatie is een regenjas of poncho praktischer.

Dat mag, maar er wordt wel gecontroleerd op tassen en inhoud. De beveiligers mogen op elk moment vragen de inhoud van jouw tas te controleren.

Dit is niet toegestaan. Flyeren voor een ander evenement op ons terrein is verboden door de gemeente.

Nee, dat mag niet. Dit is verboden door de gemeente. Zelf collecteren wij wel voor een goed doel, maar daar is specifiek vergunning voor verleend.

Met het betreden van het terrein ga je akkoord met al het beeldmateriaal dat wordt gemaakt dat weekend. Alle foto’s en video’s die gemaakt zijn op het terrein mogen wij gebruiken. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan direct aan bij de fotograaf.

Fotograferen mag, maar niet achter de stagebarriers. Professionele fotografen hebben een perskaart nodig.

FAQ - Obstacle Run

Afstanden

Early Bird (t/m 31-01-2024)

Regular (01-02-2024 t/m 05-05-2024)

Late Bird (v.a. 06-05-2024)

12KM

€46

€50

€54

8KM

€36

€40

€44

4KM

€24

€28

€32

 

Op zaterdag 1 juni kun je kiezen voor 12 km. Op zondag 2 juni kun je kiezen tussen 4 en 8 km.

Starttijden zijn nog niet bekend.

Tickets kopen kan vanaf 19 december 2023 via deze website. Klik op de button op de homepage of ‘tickets’ in het menu. Wees er snel bij!

Koop je ticket je vóór 31 januari 2023 in om gebruik te maken van het Early Bird tarief. Daarna kun je nog een ticket kopen met regulier tarief. Maar wees er snel bij want op = op.

Dit is alleen mogelijk als er nog plaatsen beschikbaar zijn in de startgroep waar je wilt starten. Indien een groep vol is, is dat dus niet mogelijk. Ruilen van startgroep kan tot uiterlijk zondag 14 mei.

Er zijn drie mogelijkheden:

 Reguliere inschrijving

– Koop een ticket voor jezelf of een kleine groep (max. 7 personen). Je kunt je inschrijven voor verschillende afstanden/startgroepen.

– Voer alle persoonsgegevens in.

– Betaal via iDeal. (Dit kan voor verschillende afstanden en startgroepen).


Groepsinschrijving

– Koop een ticket voor jou en minimaal 7 en maximaal 99 anderen in dezelfde startgroep.

– Betaal via iDeal voor de hele groep.

– Vul op een later moment alle persoonsgegevens in (online).


Teaminschrijving

– Inschrijving op maat voor grote groepen (sportverenigingen, bedrijven etc.) in één of meerdere startgroepen. Je kunt ook een volledig startvak afnemen (+-100 plaatsen). Het startvak krijgt dan ook de naam van de club/ het bedrijf.

– Neem contact op met de organisatie via info@obstaclerunalphen.nl

– Vul op een later moment de aantallen, persoonsgegevens en afstanden in (online en aanpasbaar).

Je krijgt een ticket voor deelname, een T-shirt van de Obstacle Run Alphen en een medaille bij de finish.

Ja, als teamcaptain kan je tot uiterlijk zondag 14 mei de deelnemer- en teamgegevens wijzigen.

Voor de 4KM geldt een minimumleeftijd van 6 jaar,  voor de 8KM een minimumleeftijd van 8 jaar en voor de 13KM een minimumleeftijd van 12 jaar. Hieraan zit de voorwaarde dat deze afstand met een ouder/begeleider wordt gelopen. Een begeleider mag maximaal twee kinderen begeleiden. De ouder/begeleider dient zich tegelijkertijd met het kind/kinderen in te schrijven.

Een begeleider mag maximaal twee kinderen begeleiden die te jong zijn om zelfstandig mee te doen. Een begeleider moet zicht ook inschrijven en betalen.

Vrijwilligers kunnen zich hier aanmelden.

Bij Fort Alpha kun je het hele jaar terecht voor Obstacle Run trainingen. Ook kun je 5x een voorbereidende training bijbestellen op de inschrijfpagina samen met je ticket voor de Obstacle Run.

Het startterrein van de Obstacle Run is tegenover de ‘dagcamping’, op de parkeerplaats náást Lodge Alphen.
Adres waarnaar je kunt navigeren: De Bijlen 4, 2406 LL in Alphen aan den Rijn.

Festival reglement

Dit festivalreglement is van toepassing op iedereen die aanwezig is op het terrein van het Zomerspektakel aan het Meer. Met jouw aanwezigheid op het festivalterrein bevestig jij dat je conformeert aan de regels gesteld in dit. festivalreglement. Het bezoeken van het Zomerspektakel aan het Meer is op eigen risico. Stichting Zomerspektakel aan het Meer behoudt zich het recht voor om personen die zich misdragen door het veroorzaken van bijvoorbeeld geluids- of geweldsoverlast, laster, oproer en vernielingen op (of direct aan) het festivalterrein onmiddellijk van het festivalterrein te verwijderen. Aanwijzingen en/of opdrachten gegeven door of namens Stichting Zomerspektakel aan het meer dienen onverkort en direct te worden uitgevoerd dan wel te worden nageleefd.

Het maken van film- en/of geluidsopnames – zonder voorafgaand verkregen schriftelijke toestemming van Stichting Zomerspektakel aan het Meer – is verboden. Bij overtreding van deze regel behoudt Stichting Zomerspektakel aan het Meer zich het uitdrukkelijke recht voor om de betreffende apparatuur in beslag te nemen en/of de gemaakte opnames te vernietigen.

Het in bezit hebben en/of gebruik van drugs – in de ruimste zin van het woord – op en/of rondom het festivalterrein is verboden. Let op: Stichting Zomerspektakel aan het Meer hanteert hierop een ‘Zero Tolerance’-beleid. Drugs zullen door Stichting Zomerspektakel aan het Meer in beslag worden genomen en Stichting Zomerspektakel aan het Meer zal indien nodig de politie hierover inlichten. Er wordt geen alcohol verstrekt aan personen onder de 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd zullen medewerkers van Stichting Zomerspektakel aan het meer verzoeken om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Wapens, in de ruimste zin van het woord, die zich op en/of rondom het festivalterrein bevinden zijn verboden. Let op: Stichting Zomerspektakel aan het Meer hanteert hierop een ‘Zero Tolerance’-beleid. Alle voorwerpen die gebruikt (kunnen) worden als wapen zullen door Stichting Zomerspektakel aan het Meer in beslag worden genomen en Stichting Zomerspektakel aan het Meer zal indien nodig de politie hierover inlichten.

Fietsen, brommers en scooters op het festivalterrein zijn verboden. Deze moeten geplaatst worden op de daartoe aangewezen plekken rondom het festivalterrein. Verkeerd geplaatste vervoersmiddelen zullen worden verwijderd.

Het is verboden om op en/of rondom het festivalterrein, anders dan na overleg met en toestemming van het bestuur van de Stichting Zomerspektakel aan het Meer, commerciële activiteiten te verrichten.

Stichting Zomerspektakel aan het Meer is niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal van bezittingen van bezoekers.

Stichting Zomerspektakel aan het Meer behoudt zich het recht voor om het festivalreglement te allen tijde aan te passen.

Ter controle van dit festivalreglement en de veiligheid van alle bezoekers aan het Zomerspektakel aan het Meer behoudt Stichting Zomerspektakel aan het Meer zich het uitdrukkelijke recht voor om de bezoekers van het evenement bij binnenkomst op het festivalterrein en/of tijdens het festival zelf door middel van beeld- en geluidsdragers op te nemen. Indien zich verder geen ongeregeldheden
voordoen zullen deze beelden binnen de daarvoor geldende termijnen weer worden gewist. Door het kopen van een kaartje en het betreden van het festivalterrein geeft de bezoeker uitdrukkelijk toestemming aan Stichting Zomerspektakel aan het Meer om de gemaakte opnames voor deze doeleinden te gebruiken.

Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer kunnen tevens foto’s en/of opnamen voor promotionele doeleinden worden gemaakt. Deze kunnen door Stichting Zomerspektakel aan het Meer gebruikt worden voor onder meer reportages, de website en/of andere promotiedoeleinden. Door het kopen van een kaartje en het betreden van het festivalterrein geeft de bezoeker uitdrukkelijk toestemming aan Stichting Zomerspektakel aan het Meer om de gemaakte opnames voor deze doeleinden te gebruiken.

Historie

Het Zomerspektakel aan het Meer is van ver gekomen. De eerste editie vond plaats in 2011. Tegen het decor van de Zegerplas werd toen voor het eerst een groot park opgebouwd, wat plaats bood aan ongeveer 3.500 bezoekers. In de stromende regen genoten 1.200 bezoekers op vrijdag van Waylon en Alain Clark. De jaren erna groeide het evenement. En inmiddels is het Zomerspektakel aan het Meer niet meer weg te denken uit Alphen aan den Rijn. Sinds de aanpassingen in 2019 biedt het evenemententerrein aan de Zegerplas plaats aan ongeveer 15.000 bezoekers. Over het hele weekend verwelkomen we maar liefst 70.000 enthousiaste bezoekers op ons terrein. En daar zijn we trots op!

Vrijdag
Drum Demons, Anouk, Snelle en ‘De Lieve Jongens band’, Kensington
 
Zaterdag
Charly Luske, ‘Xander & Friends’ (Samantha Steenwijk, Shirma Rouse, Wolter Kroes, O’G3NE, Thomas Berge, Romy Monteiro, Daya Hendrix, Het Feestteam), QMusic Foute Uur

Zondag
BENR, Queen Forever, Raymon Hermans, Tino Martin, DJ Stayfan, Helemaal Top, Dirty Daddies

Vrijdag
Level 42, Kraantje Pappie, Guus Meeuwis, Kris Kross Amsterdam

Zaterdag
‘Xander & Friends’ (Lee Towers, Berget Lewis, Brainpower, Glennis Grace, Yes-R, Charly Luske, Samantha Steenwijk), DJ Jean & Maron Hill

Zondag
Trijntje Oosterhuis, Diedjee Diskoosjoo, Dansen met Nouk, Davina Michelle,
Helemaal Top, Nielson, Edwin Evers Band

Vrijdag
Wipneus & Pim, Di-Rect, Anouk, Chef’Special

Zaterdag
No Harm, Tim & Faab, ‘Xander & Friends’ (O’G3NE, Diggy Dex, Danny de Munk, Brainpower, Syb van der Ploeg, Edsilia Rombley), Mental Theo

Zondag
Telekids Discoshow, Timbazo, RAAK!, Sven Hammond, BLØF

Vrijdag
Edwin Evers Band, Guus Meeuwis, Kensington

Zaterdag
Wolter Kroes, Ali B. and Friends. Toe Maar, Memphis Maniacs

Zondag
Waylon, Chef’Special, Host: Xander de Buisonjé

Maandag
Haevn, Kraak & Smaak, RE:FRESHED ORCHESTRA

Vrijdag
De Dijk, Nielson, Kensington

Zaterdag
O’G3ne, Di-Rect, Kuenta|Tambu, Memphis Maniacs

Zondag
Steffen Morrisson, Giovanca, Wicked Jazz, Afro Cuban Big Band

Vrijdag
DJ Arbores, Racoon, 3JS, Glennis Grace, Edwin Evers Band

Zaterdag
New Amsterdam Orchestra met Xander de Buisonjé, Ben Saunders, Leona Phillipo, DJ Miss Smile

Zondag
The ADELE Project, Kris Berry, Laura Vane, Wouter Hamel, Soul Collective

Vrijdag
Jah6, BLØF

Zaterdag
Shary-Ann, Big Black & Beautiful, Xander de Buisonjé, Adlicious, Silent Disco, Ik hou van Holland Live

Zondag
Cargo Vibes, Sensual, Alankara, Jazz Invaders

Vrijdag
Murphy’s Law, Waylon, Alain Clark

Zaterdag
La Strada, Amigos Latinos, Gras, Guitar Trouble, Total Soul Revue

Zondag
Danjil, The Lounge Project, Licks and Brains