Zomerspektakel pakt uit met spectaculaire line-up voor jubileumeditie

Wie o wie heeft het Zomerspektakel aan het Meer weten te strikken voor de vrijdagavond van de jubileumeditie in 2024? Dat mogen we nu bekendmaken! Lees snel verder en check de spectaculaire line-up.

Heb jij 31 mei, 1 en 2 juni 2024 al in je agenda gezet? Dan is het namelijk weer tijd voor het Zomerspektakel aan het Meer, het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. Het Zomerspektakel biedt altijd 3 dagen feest voor jong en oud. Maar komende editie doet de organisatie daar nog een flinke schep bovenop. En dat heeft alles te maken met de jubileumeditie.

Tekst loopt door onder de video.

Feestelijke jubileumeditie

In 2024 is het de 10e keer dat de Zegerplas omgetoverd wordt tot festivallocatie. Een spectaculaire line-up op de vrijdagavond mag dan natuurlijk niet ontbreken. “Een band die een paar jaar terug hun comeback maakte. Een populaire Nederlandse singer-songrapper. Een uur lang helemaal uit je plaat gaan. En als kers op de taart een Grammy Award-winnende producer, songwriter en DJ die al jaren in de top 10 beste DJ’s ter wereld staat. Dat is hét recept voor een spectaculaire line-up voor de vrijdagavond van onze jubileumeditie”, vertelt voorzitter Stanley de Looze enthousiast. “Geloof me, dit spektakel wil je absoluut niet missen!”

Snelle trapt de avond af

De afgelopen jaren zijn voor singer-songrapper Snelle als een achtbaan geweest, die begon met zijn nationale doorbraak Reünie. Daarna volgden mega-hits als Smoorverliefd en Blijven Slapen met Maan. “Deze singles bracht Snelle in 2022 al ten gehore op het Zomerspektakel. Gelukkig had hij het zo naar zijn zin op het podium, dat hij in 2024 terugkeert! Uiteraard samen met De Lieve Jongens Band.”

In november bracht Snelle zijn gloednieuwe album ‘Achtentwintig’ uit met – zoals hij zelf zegt – een liedje voor z’n moeder, een beuker met Kraantje Pappie, en eindelijk een rock-achtige song met live drums. “Met al deze pakkende muziek is Snelle met recht een populaire en geliefde Nederlandse artiest, en absoluut een steengoed begin van de vrijdagavond”, aldus Stanley.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Snelle.png

Meezingen met de hits van Krezip

Voor de doorbraak van Krezip, met zangeres Jacqueline Govaert als bekendste gezicht, gaan we terug naar het jaar 2000. Met hits als I Would StayAll My Life en Sweet Goodbyes liet de band een onuitwisbare indruk achter in de Nederlandse popmuziek. In 2009 stopte Krezip met optreden en gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Tot 2019. Toen maakte de band – 10 jaar na de breuk – een comeback met Lost Without You.

Krezip was zo verrast door alle positieve reacties op hun reünie dat ze geïnspireerd raakten om meer nieuwe muziek te schrijven, wat inmiddels al heeft geresulteerd in 2 nieuwe albums. “En daar zijn we als organisatie maar wat blij mee”, zegt Stanley. “Bezoekers van het Zomerspektakel kunnen zich dan ook opmaken voor een spetterend optreden met een mix van oude en nieuwe hits. Dat wordt lekker meezingen dus!”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Krezip 2022 (141 LR vertical) - photo credits Paul Bellaar.jpg

Gruwelijk uit je plaat gaan tijdens Shake the Lake

Was je in 2023 op het Zomerspektakel? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat het publiek tussen 2 acts door helemaal losging op de muziek die de DJ draaide. Daar geeft het Zomerspektakel in 2024 een vervolg aan. “We hebben gemerkt dat bezoekers goed reageren op een feestelijk intermezzo. Het houdt het feest gaande. Daarom presenteren we dit jaar Shake the Lake, waarvan de naam bedacht is door Karl Reatsch.”

Stanley vervolgt: “Shake the Lake zal een bruisend feest der herkenning worden, waar de muziek nooit stopt en je voeten niet stil kunnen staan. Een uur lang van links naar rechts, losgaan op guilty pleasures en meezingen met klassiekers en nieuwe hits. We kunnen overigens nu al verklappen dat we grootser uitpakken dan alleen muziek van een DJ. Alles wordt uit de kast getrokken zodat jij helemaal ongegeneerd uit je plaat kan gaan!“

Afrojack blaast het publiek omver

De afsluiter van de vrijdagavond is één van de meest vooruitstrevende en veelgevraagde artiesten ter wereld: Afrojack. Na zijn doorbraak met de multi-platina verkopende single Take Over Control, volgden de hoogtepunten zich in rap tempo op met Grammy’s, nummer 1-posities en samenwerkingen met de grootste artiesten ter wereld.

Stanley vertelt: “Zijn energieke, weergaloze DJ-optredens van de afgelopen jaren hebben Afrojack naar de top van de elektronische muziek gebracht. Sindsdien heeft hij op zo’n beetje alle grote evenementen en festivals gedraaid die je maar kunt bedenken. We zijn er dan ook enorm trots op dat Afrojack komende editie het Zomerspektakel afsluit. Bereid je voor om weggeblazen te worden met een fenomenale set!”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Afrojack

Activiteiten op het voorterrein

In 2024 valt er ook weer een hoop te beleven op het voorterrein van het Zomerspektakel. “De extra stages op het voorterrein waren afgelopen editie een groot succes. We kregen onwijs veel enthousiaste reacties van bezoekers. Ook tijdens de jubileumeditie gaan we voor de complete festivalbeleving, dus op het voorterrein kun je dan weer genoeg beleven! Vrijdagavond staan Niels Geusebroek, Numidia, en Mell & Vintage Future op ons intieme podium. Huub Hangop is ook weer van de partij met de silent bingo en je kunt helemaal losgaan bij de aparte DJ stage. Zo garanderen we een fantastische avond voor iedereen!”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Artiesten .png

Ticketverkoop in fases

De ticketverkoop voor het Zomerspektakel aan het Meer start op zaterdag 27 januari om 10:00 uur via zomerspektakelaanhetmeer.nl.

Voor komende editie werkt het Zomerspektakel aan het Meer met 3 verschillende fases voor de ticketverkoop. Fase 1 tickets zijn de eerste en daarom ook de goedkoopste. In de rondes erna gaat de ticketprijs telkens wat omhoog. Met andere woorden: hoe eerder jij je ticket koopt, hoe goedkoper het zal zijn.

Fase 1: € 47,50
Fase 2: € 52,50
Fase 3: € 57,50

*De hierboven genoemde ticketprijzen zijn exclusief administratie- en transactiekosten.

Vragen en informatie

Heb je vragen over het Zomerspektakel aan het Meer? Stuur dan een berichtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Wil je meer te weten komen over het Zomerspektakel aan het Meer 2024? Ga naar zomerspektakelaanhetmeer.nl, meld je aan voor de nieuwsbrief en houd de social media kanalen in de gaten.