Zomerdienst aan het Meer viert eerste jubileum met gospel editie

De Zomerdienst aan het Meer viert haar vijfjarig bestaan met een gospel editie. Na vier succesvolle eerdere edities wordt dit feestje goed gevierd met ZA-EL gospel choir onder leiding van Elvis E. Ook keert zanger Dwight Dissels terug die in 2022 tijdens de Zomerdienst veel indruk maakte. Shelton Telesford spreekt tijdens de dienst.

De Zomerdienst aan het Meer vindt plaats op de zondagochtend van het Zomerspektakel aan het Meer in het weekend van 2-4 juni aan de Zegerplas. De Zomerdienst aan het Meer is een christelijke openlucht samenkomst en wordt gesteund door 18 kerken uit Alphen aan den Rijn en de omliggende plaatsen.

De samenkomst wordt gepresenteerd door Alphenaren van de deelnemende kerken. Voor het eerst zijn dat niet alleen voorgangers van de deelnemende kerken maar hebben ook jongeren een plekje op het podium. Organisator Ernst-Jan van Keulen vertelt: “het thema van deze gospel editie is ‘Break every chain’. Aan de vooravond van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en met een boodschap door Shelton Telesford over dit thema zetten we een mooi geheel neer. Gospel past hier natuurlijk perfect bij. We kijken uit naar een inspirerende zondagochtend!”

Over de artiesten

ZA-EL is een professioneel black gospelkoor van artiest Elvis E. De groep bestaat uit een wisselend gezelschap professionele zangers met waanzinnige stemmen en stralende performance. Zij werden bekend door hun optredens in het televisieprogramma ‘Amazing Grace’ en zijn op 5 mei te zien tijdens het Bevrijdingsdagconcert. Dwight Dissels trad ook op tijdens de Zomerdienst 2022 en wordt geroemd om zijn soulvolle stem. Hij brak door tijdens The Voice of Holland en met zijn rol als Jezus in The Passion. Shelton Telesford is voorganger van Chapel Avenue in Almere Poort, spreker in televisie-kerkdiensten voor jongeren en op de EO-Jongerendag.

Vijf jaar Zomerdienst

De eerste zomerdienst werd in 2017 georganiseerd en heette toen nog ‘Pinksterfeest aan het meer’. Nu, enkele jaren later, is de Zomerdienst een niet meer weg te denken onderdeel van het Alphense festival. Als de lege drinkbekers van de avond ervoor zijn opgeveegd en de zon op zondagochtend weer is opgekomen over de Zegerplas stromen duizenden mensen uit Alphen aan den Rijn en omgeving het festivalterrein op. Tijdens eerdere edities traden onder andere Trijntje Oosterhuis, Pearl Jozefzoon, Tommie Christiaan en de Zandtovenaar op.

De dienst vindt plaats op zondagochtend 4 juni aan De Bijlen in Alphen aan den Rijn en begint om10:30 uur (inloop 10:00 uur). Er zal ook een gebarentolk aanwezig zijn.