Nieuwe toegangsregeling Zomerspektakel: op zaterdag en zondag betaalde entree

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni is het tijd voor de 10e editie van het Zomerspektakel aan het Meer. Dit jaar komt de organisatie met een moeilijke maar noodzakelijke verandering: op zaterdag en zondag geldt betaalde entree. “Maar”, zo zegt voorzitter Stanley de Looze, “als je een ticket hebt of koopt voor de vrijdag, krijg je gratis toegang op de zaterdag en zondag.”

Al jaren heeft het Zomerspektakel een vaste formule: de vrijdagavond is betaald, de zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk. Om dit mogelijk te maken, is een uitverkochte vrijdagavond cruciaal. “Daar hebben we nooit een geheim van gemaakt. Het geld dat de ticketverkoop voor de vrijdag opbrengt, is nodig om de rest van het weekend te kunnen bekostigen”, zegt Stanley.

Een moeilijke maar noodzakelijke verandering

Voor komende editie heeft het bestuur een moeilijke knoop moeten doorhakken: op zaterdag en zondag geldt betaalde entree, net als de vrijdag. En dat heeft alles te maken met de tegenvallende verkoop van de vrijdag. “Het was met recht een dilemma te noemen, want we hebben altijd gezegd dat we de zaterdag en de zondag het liefst gratis toegankelijk willen houden voor iedereen. Maar wat niet kan, kan niet. We willen tenslotte een kwalitatief hoogstaand evenement blijven bieden voor onze bezoekers”, geeft Stanley aan.

Gratis entree bij aankoop ticket voor de vrijdag

Belangrijk is dat het bestuur de bezoekers die al een ticket hebben gekocht of nog gaan kopen voor de vrijdag, niet wil benadelen. “Iedereen die een ticket heeft voor de vrijdag, krijgt gratis entree op zaterdag 1 en zondag 2 juni. We maken hierbij geen onderscheid tussen mensen die al een ticket hebben en mensen die nog een ticket moeten kopen voor de vrijdag. Iedereen die een ticket heeft voor de vrijdag, krijgt een gratis ticket voor de zaterdag en zondag toegestuurd. Bovendien kunnen kids tot en met 14 jaar gratis naar binnen op zaterdag en zondag. Hiermee blijven we recht doen aan de originele opzet.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Zaterdag en zondag betaalde entree - afbeelding tussendoor.png

Ticketverkoop vrijdag, zaterdag en zondag*

Tickets voor vrijdag 31 mei koop je nu al via zomerspektakelaanhetmeer.nl. Tickets voor zaterdag 1 juni en zondag 2 juni koop je vanaf dinsdag 5 maart om 18:00 uur. Goed om te weten: de line-up voor de vrijdag is al bekend. De line-up voor de zaterdag wordt op 2 maart bekendgemaakt en de line-up voor de zondag volgt op 3 maart.

Vrijdag 31 mei                   € 47,50
Zaterdag 1 juni                  € 17,50
Zondag 2 juni                    € 17,50
Combiticket 1 en 2 juni     € 32,50

*Met deze nieuwe regeling voor de ticketverkoop vervalt de oude regeling waarbij de ticketverkoop in 3 fases plaatsvindt. Kinderen tot en met 14 jaar mogen op zaterdag en zondag gratis naar binnen. De hierboven genoemde ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 administratie- en transactiekosten.

Vragen en informatie

Heb je vragen over het Zomerspektakel aan het Meer? Stuur dan een berichtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Wil je meer te weten komen over het Zomerspektakel aan het Meer 2024? Ga naar zomerspektakelaanhetmeer.nl, meld je aan voor de nieuwsbrief en houd de social media kanalen in de gaten.