Een spectaculaire afsluiting van het Zomerspektakel aan het Meer

Zon, muziek en heel veel dansende Alphenaren. Dat was de zondag van het Zomerspektakel aan het Meer. Met artiesten als FLEMMING, Suzan & Freek en Helemaal Top was het een spetterende laatste dag van het festivalweekend.

De dag begon zondag al vroeg met de Zomerdienst aan het Meer en de Obstacle Run. De Zomerdienst vierde hun vijfjarige jubileum. Daarom werd dit jaar een gospel editie georganiseerd. Wel 4.500 Alphenaren waren hierbij aanwezig. Ook de Obstacle Run werd zondag goed bezocht.

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

Zomerdienst 2023

Zomerdienst 2023 Dwight

Hoofdpodium

Om 14:00 uur stond de eerste act al op het podium. Dit was Musicalkoor Summertime. Door jong en oud werd genoten van liedjes van ABBA, Dinseyfilms en Grease. Na een korte pauze was het de beurt aan FLEMMING. Al vroeg op de dag werd door ware fangirls een plekje vooraan gereserveerd. Om 16:15 uur was het dan zover. Op zijn hits Amsterdam en Automatisch gingen Alphenaren helemaal los.

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

Zomerspektakel Fans

Zomerspektakel 2023 Flemming

DJ Brian nam het podium en het publiek weer een half uur over, waarna Roxeanne Hazes de sterren van de hemel zong. Ook Nielson liet blijken dat hij een gouden keeltje had en ontroerde iedereen. Tijdens zijn optreden droeg hij zijn nummer Grijs op aan de overleden Lotte. Verder zong hij hits als Hotelsuite, Hoe en Beauty and the Brains en maakte hij er een goed feest van.

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

Zomerspektakel 2023 DJ Brian

Zomerspektakel 2023 Rox Hazes

Zomerspektakel 2023 Nielson

Niet alleen Nielson wist er een feestje van te maken, ook Suzan & Freek kregen het publiek goed los. Het duo zong hun grootste hits en werden ondersteund door het publiek wat luidkeels meezong. Ze lieten weten graag terug te keren naar het festival. Het weekend werd afgesloten door Helemaal Top. Met het bestuur van het Zomerspektakel aan het Meer op het podium bouwden zij één groot feest op het podium.

De tekst loopt door onder de afbeeldingen.

Zomerspektakel 2023 Suzan en Freek

Zomerspektakel 2023 Bestuur

Zomerspektakel 2023 troep

Voorterrein

Dit jaar staan op het voorterrein drie nieuwe podia: de Livingroom Stage, de Roze Kerk en de Fabriek. Daar konden kinderen zondag terecht voor entertainment van onder andere Junis Kinderopvang en Brandweerman Sam. Ook stonden daar Alphense artiesten Alexander de Grote, Leev en Menno Aben en draaide DJ Damar de beste platen. In de fabriek vond een magische comedyshow van Rob en Emiel plaats.