Drie extra podia bij het Zomerspektakel aan het Meer: “We gaan echt voor de festivalvibe”

Het Zomerspektakel aan het Meer is altijd bezig om het festival nog beter te maken. Komende editie voegt de organisatie daarom niet één, niet twee, maar welgeteld drie extra podia toe op het voorterrein. Als bezoeker geniet jij daar straks van diverse verrassende optredens.

De artiesten die dit jaar optreden op de Main Stage van het Zomerspektakel aan het Meer zijn al even bekend. Drie dagen lang staan er topartiesten op het podium, die stuk voor stuk weten hoe ze het publiek moeten entertainen. Maar daar blijft het de komende editie niet bij. Voor de eerste keer in de historie van het Zomerspektakel, vind je op 2, 3 en 4 juni maar liefst drie extra podia op het voorterrein.

Een echte festivalvibe

Het was al langer een wens van de organisatie om meer entertainment toe te voegen op het voorterrein. “Eigenlijk was het Zomerspektakel al die jaren een openluchtconcert met verschillende artiesten, geen echt festival”, zegt Arvid Hendriks, verantwoordelijk voor het entertainment bij het Zomerspektakel. “Een openluchtconcert is natuurlijk gaaf, maar het wordt nóg gaver als we verschillende belevingen kunnen creëren op hetzelfde terrein. Voor bezoekers valt er dan op elk moment wel iets te doen op het festivalterrein. Dat maakt het écht een festival.”

Het resultaat? Drie extra podia op het voorterrein: de Livingroom Stage, de Roze Kerk en de Fabriek. “Waar de main stage eigenlijk drie dagen lang een programma is met artiesten die een groot publiek aanspreken, willen we op deze drie podia de bezoeker meer verrassen. Bij elk podium staat dan ook een andere doelgroep centraal. En niet te vergeten: om de beleving helemaal compleet te maken, vind je op het voorterrein ook nog een cocktailbar, wijnbar én een bierbar.”

Tekst loopt door onder de foto

Drie extra podia

Drie extra podia op het voorterrein van het Zomerspektakel dus. Maar wat kun je op welk podium verwachten? “De Livingroom Stage heeft echt een intiem karakter, een soort huiskamergevoel. Onder andere Ed Struijlaart en Niels Geusebroek verzorgen een intiem optreden. En we verwelkomen lokale talenten Leev en Menno Aben”, zo vertelt Arvid.

Wat niet aan het oog zal ontsnappen op het festivalterrein is de Roze Kerk. In deze knalroze opvallende feesttent is ruimte voor zo’n 250 mensen. “Dit is eigenlijk onze dj-stage, bedoeld voor iedereen die een feestje wil bouwen. Stampen, dansen, grooven, noem het maar op. Je kunt hier helemaal losgaan op de muziek van DJ Ambitious, DJ Ovano en DJ Stayfan.”

Nog niet genoeg feest gehad? Dan is de Fabriek the place to be. Dit is een sfeervolle oude fabriek, maar dan in de vorm van een opblaasbare feesttent. “Hier vind je allerlei verschillende soorten entertainment. Denk aan een Silent Bingo, een Foute Party, en het magische cabaret theater van Rob en Emiel. Als bezoekers kun je jezelf daar echt laten verrassen.”

Het volledige programma check je in onderstaande timetable.

Kidsentertainment

Het blijft niet bij de drie extra stages. Zoals elk jaar is er ook gedacht aan entertainment voor de kids. Op zondag kun jij je daarom met de hele familie vermaken op het voorterrein. Denk aan graffitiworkshops, knutselen, schminken, stormbanen, springkussens, een reuzenrad, trampolines en nog veel meer. “Ouderwets gezellig dus, zoals je van ons gewend bent! En natuurlijk kunnen ook de artiesten voor de kids niet ontbreken. Zo komt Brandweerman Sam langs, blaast Ayana ons omver met haar hits en dansen we de sterren van de hemel met de Kids Superchartz. Kortom: er is dit jaar genoeg te beleven op het voorterrein!”

Vragen en informatie

Heb je vragen over het Zomerspektakel aan het Meer? Stuur dan een berichtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Wil je meer te weten komen over het Zomerspektakel aan het Meer 2023? Meld je aan voor de nieuwsbrief en houd de social media kanalen in de gaten.