Bjorn Remmerswaal is de host van het Zomerspektakel aan het Meer 2023

Voor het eerst heeft het Zomerspektakel aan het Meer één vaste host: Bjorn Remmerswaal. Hij treedt naar voren als presentator van het evenement. En daar is hij maar wat trots op. “Dit staat al zo lang op mijn bucketlist. Dat ik dit als Alphenaar mag gaan presenteren, vind ik echt te gek.”

Een geboren en getogen Alphenaar is Bjorn Remmerswaal niet, maar bekend met het Zomerspektakel aan het Meer is hij al jaren. “Elke keer als ik op het festival was dacht ik, dat wil ik presenteren. Toen ik zes jaar geleden in Alphen kwam wonen, groeide dat gevoel alleen maar”, herinnert hij zich. Een aantal jaar terug probeerde zijn vriendin al te regelen dat Bjorn het Zomerspektakel mocht presenteren, maar daar was toen geen ruimte voor. “En daarna kwam natuurlijk de coronaperiode en lag alles op zijn gat. Maar: het is altijd op mijn bucketlist blijven staan.”

Een trotse host

Afgelopen jaar, toen het Zomerspektakel weer plaats mocht vinden, begon het bij Bjorn weer te kriebelen. En tijdens de lanceringsborrel van het Alphens.nl Magazine greep hij zijn kans. “Het bestuur van het Zomerspektakel was ook aanwezig. Toen ik dat hoorde dacht ik, die kans moet ik met beide handen aangrijpen. We raakten aan de praat en kwamen samen op leuke ideeën om het evenement nog meer body te geven. Met alles bij elkaar waren we beide onwijs enthousiast.” Vol trots vertelt Bjorn: “Niet veel later was het officieel: ik ben de host van het Zomerspektakel 2023.”

Tijdens de komende editie zie je Bjorn dus drie dagen lang terug op het podium. Maar daar blijft het niet bij. Hij licht toe: “Eigenlijk komt het erop neer dat ik hét gezicht van het Zomerspektakel ben. Nu ben ik bijvoorbeeld al te zien op de billboards in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de social media content. Vanuit mijn eigen bedrijf heb ik ervaring met het creëren van videocontent, dus daar gaan we ook veel leuke dingen mee doen. Hierdoor kunnen we bezoekers meer meenemen in de voorbereidingen rondom het festival. We creëren dus een stukje extra beleving.”

Oefening baart kunst

Met zo’n 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. Hoe bereid Bjorn zich daarop voor? “Het klinkt misschien simpel, maar ik ga gewoon doen wat ik altijd doe”, stelt hij. “Presenteren en spreken is helemaal mijn ding, dus daar maak ik me niet druk over. Natuurlijk zorg ik er wel voor dat ik alle feiten op een rijtje heb. Als host moet je natuurlijk wel weten welke artiesten wanneer op de bühne staan. Maar de rest? Dat vraagt om improvisatie. Het moet lopen zoals het loopt.”

Zijn er dan helemaal geen zenuwen? Bjorn lacht. “Natuurlijk wel”, geeft hij toe. “Ik vind het spannend, zeker omdat het thuispubliek is. Dat ik dit in mijn eigen woonplaats mag doen, maakt het extra speciaal. En ik ga er niet om liegen: 15.000 mensen zijn écht veel mensen. Het is misschien wel het dubbele aantal mensen waar ik ooit voor gesproken heb. Maar in basis doet dat er niet toe. Of je nu voor vijf-, tien- of honderdduizend mensen spreekt, als host moet je altijd een boodschap overbrengen. Je moet mensen entertainen, het publiek aan het lachen maken en ze een goede tijd bezorgen. En met mijn ervaring weet ik dat dat goed zit. Ik heb er vooral onwijs veel zin in!”