skip to Main Content

ALGEMEEN

Wanneer is het Zomerspektakel aan het Meer?
Het Zomerspektakel is op 3/4/5 juni 2022.

Gaat het Zomerspektakel in 2022 door?
Ja, het Zomerspektakel gaat in 2022 door.

Wat is de minimumleeftijd voor het festival?
Wij hanteren geen minimumleeftijd. Het festival is voor alle leeftijden toegankelijk. Op vrijdag dient er -ook voor kinderen- een entreebewijs te worden aangeschaft. Wel geven wij altijd mee dat het een festival is waar alcohol wordt geschonken en dat wij NIX18 hanteren.

Waar kan ik vinden hoe laat bepaalde artiesten optreden?
Het programma van het gehele weekend kan je vinden op onze website bij programma. Via het tijdschema kun je een totaaloverzicht vinden van alle dagen.

TICKETS

Klopt het dat ik alleen voor vrijdag 3 juni een ticket nodig heb?
Ja dat klopt. Vrijdag 3 juni is de enige dag/avond waarvoor je een geldig entreebewijs nodig hebt.

Heb ik voor zaterdag / zondag ook een ticket nodig?
Nee. Entree is geheel gratis op zaterdag en zondag.

Als ik tickets koop voor vrijdag, heb ik dan toegang tot alle dagen van het Zomerspektakel?
Als je tickets hebt voor vrijdag 3 juni dan zijn die alleen geldig voor vrijdag. Voor de andere dagen heb je geen ticket nodig. De entree is dan gratis.

Zijn er nog kaarten te koop?
Ja via onze website kan je nog tickets kopen.

Is er kaartverkoop aan de deur?
Ja, er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar die op het terrein zelf kunnen worden gekocht. De prijs is dan € 50,-.

Stel dat het Zomerspektakel in 2022 toch niet doorgaat. Wat kan ik dan doen met mijn tickets?
We hopen natuurlijk dat het Zomerspektakel doorgaat, maar mocht dit niet het geval zijn dan adviseren wij om alle tickets te bewaren. Dat geldt voor de tickets uit 2020 en uit 2022. Deze blijven geldig voor editie 2023.

TICKETS UIT 2020

Ik heb tickets gekocht voor vrijdag in 2020. Zijn die nog geldig voor 2022? Of moet ik die omruilen?
Ja, deze zijn zeker geldig voor vrijdag 3 juni 2022!! Je hoeft niets te doen. Je ticket van 5 juni 2020 is een geldig entreebewijs voor het Zomerspektakel op 3 juni 2022.

Ik heb tickets gekocht in 2020 maar ik kan deze niet meer vinden? Kunnen jullie mij helpen?

 • Je hebt online tickets gekocht via onze website: De ticketverkoop via onze website verliep destijds via Eventbrite. Je kan dus in je mailbox zoeken op een mail van [email protected]. Of kijk in je spam. Kaartverkoop voor vrijdag 5 juni 2020 is destijds gestart op 2 november 2019 (eventbrite.nl). Je kan ook inloggen bij Eventbrite zelf. Wanneer je je namelijk registreert voor een evenement, maakt Eventbrite automatisch een account dat is gekoppeld aan je e-mailadres. Meld je aan met hetzelfde e-mailadres (dat is erg belangrijk) en selecteer ‘Tickets’ in de vervolgkeuzelijst in je Eventbrite-account. 
 • Je hebt online tickets gekocht via Alphens.nl: Als de kaarten via Alphens.nl zijn besteld, verwijzen wij je naar hen door. Je kan mailen naar [email protected].  
 • Je hebt tickets gekocht via een fysiek verkooppunt: Helaas kunnen we dan niets voor je betekenen. Op de tickets staan namelijk barcodes die noodzakelijk zijn om je melding administratief te kunnen verwerken.

Wat doe ik als ik combitickets met munten heb gekocht in 2020?
Onlangs heb je daar een mail over ontvangen. Met de door jou aangeschafte ticket heb je toegang tot het terrein op vrijdag 3 juni. Gooi na binnenkomst deze ticket niet weg! Want als je je begeeft naar de kassawagen is daar een speciaal loket voor het ophalen van de door jou gekochte munten. Met jouw ticket en legitimatie krijg je vervolgens je munten. Belangrijk: alleen degene die de combi tickets heeft gekocht kan zich legitimeren en de munten in ontvangst nemen. Het is het noodzakelijk om je munten op bovengenoemde manier fysiek op te halen.

Ik heb mijn combitickets doorverkocht. Hoe gaat dat nu met de munten?
Je kan mailen naar [email protected] . Met de mail die je dan retour krijgt, kan de koper naar de kassawagen om de gekochte munten op te halen.

Ik heb tickets gekocht voor 2022 omdat ik die van 2020 nergens meer kon vinden. Nu heb ik die alsnog gevonden. Wat kan ik doen?
Je kan 3 dingen doen:

 • Tickets van 2022 doorverkopen aan anderen
 • Meer vrienden uitnodigen om mee te gaan
 • Of je tickets verkopen via Ticketswap

Klopt het dat de tickets voor 2022 duurder zijn dan de tickets 2020?
Dat klopt. Ook wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat alle inkoopprijzen omhoog zijn gegaan. We willen niet inboeten op kwaliteit van de uitstraling, faciliteiten of entertainment en hebben dus moeten besluiten om de ticketprijzen te verhogen. Als je dus nog een ticket hebt uit 2020 dan heb je geluk. Je mag dan voor de ‘oude’ prijs naar het festival toe.

TOEGANG-VERVOER-PARKEREN

Ik ben slecht ter been. Mag ik een krukje/ stoeltje/ rolstoel/ krukken meenemen?
Dat mag. Een rolstoel, krukken, krukje of KLEIN stoeltje is toegestaan. Je kan mailen naar [email protected]. Met de mail die je dan retour krijgt, kan je toegang verkrijgen tot het terrein met je kruk of stoeltje. 

Is het terrein rolstoelvriendelijk?
Het blijft een festival in een natuurgebied, dus het is een beetje behelpen, maar we doen altijd ons uiterste best om te zorgen dat minder valide mensen ook goed hun weg kunnen vinden. Je kan met een rolstoel zeker het terrein bereiken en betreden. Het grootste deel van ons terrein (in ieder geval rondom het podium de barren en de horeca) is altijd bevlonderd, dus dat is voor een rolstoel goed te bereiden. Ook is er een invalidetoilet aanwezig. De weg daarnaartoe is wel deels over gras. 

Zijn er aparte wc’s voor mensen met een rolstoel en waar zijn die?
Er is een apart invalidetoilet aanwezig. De weg daarnaartoe is deels over gras. 

Kan ik tussentijds het festival verlaten?
Dat kan. Niet zomaar, je moet je wel even melden bij het scanpersoneel bij de entreepoort en zij kunnen je dan naar buiten laten en een her-entreebewijs meegeven.

Hoe dichtbij kan ik parkeren?
De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn:

 • Parkeerplaats ARC terrein
 • Verlengde Aarkade
 • Sportlaan
 • Parkeerterrein Alphense Boys
 • Parkeerterrein Wet and Wild

De parkeerplaats bij de begraafplaats is niet beschikbaar tijdens het festival.

Kan ik voor de deur parkeren of afgezet worden?
Je kan mailen naar [email protected]. Met de mail die je dan retour krijgt, krijg je tijdelijk goedkeuring om zo ver mogelijk met de auto te komen als mogelijk is. Je mag dan alleen worden afgezet, de auto moet vervolgens weer het terrein verlaten en op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen worden geparkeerd.

Mag de hond mee?
Ja, honden zijn toegestaan op het terrein.

Hebben jullie een taxi-service?
Op onze pagina info vindt u alle taxibedrijven uit de regio. Wij hebben geen vastomlijnde afspraken met taxibedrijven en er is ook geen taxistandplaats ingericht.

Waar kan ik mijn fiets/ brommer/ scooter laten?
Er zijn fietsenstallingen op het voorterrein van het festivalterrein. Deze zijn goed aangegeven.

Kan ik met de boot komen?
Er kan niet worden aangemeerd aan het terrein. Dat is ook de zijde van het festival wat niet voor bezoekers toegankelijk is. Er kan wel worden aangemeerd in de buurt van het terrein (in het Aarkanaal of de Zegerplas), maar dat is niet iets dat wij faciliteren. De ingang bevindt zich aan andere zijde van het terrein, bij de dagcamping.

Kan ik nog steeds een rondje meer wandelen of fietsen?
Dat kan, maar hiervoor zal je een omweg moeten nemen. Het gedeelte bij de T-steiger is helaas afgesloten gedurende het festival.

Kan ik nog steeds gebruik maken van de dagcamping?
Nee, het terrein van de dagcamping is volledig in gebruik voor het festival, de Ibiza Markt en de Obstacle Run. Ook een week voor en na het festival is dit gebied in op- en afbouw en dus minder toegankelijk of bereikbaar.

Zijn er op of in de buurt van het terrrein overnachtingsmogelijkheden?
Op het terrein zijn geen overnachtingsmogelijkheden. Wel in de buurt maar hiervoor adviseren we de VVV of Booking.com te raadplegen. 

ETEN EN DRINKEN

Mag ik zelf eten meenemen i.v.m. een dieet?
Als je een bepaald dieet volgt of een allergie hebt, is het toegestaan om eten mee te nemen. Mail daarvoor even naar [email protected], zodat je per mail een akkoord hebt om je eten zelf mee te nemen. Een picknick met eigen meegebracht eten is op het terrein van het Zomerspektakel is niet toegestaan..

Mag ik zelf drank meenemen?
Water mag mee, maar het meenemen van andere (sterke) dranken is verboden.

Is er glutenvrij eten?
De patat van Senzaa is glutenvrij. Eight serveert ook een glutenvrije maaltijd.

OVERIG

Als ik munten over heb, mag ik die dan aan het einde van het festival teruggeven?
Nee helaas, munten kunnen niet teruggegeven worden en zijn alleen dit jaar geldig.

Ik heb nog munten van vorige editie. Zijn die nog geldig?
Nee, de munten van vorige editie(s) zijn niet meer geldig. Nieuwe munten kunnen worden aangeschaft bij de kassawagen of 1 van de muntkassa’s op het terrein.

Ik ben iets verloren tijdens ZS. Waar kan ik dit ophalen?
Wij bewaren alle gevonden voorwerpen in de kassawagen en overhandigen deze na afloop aan de gemeente. Ook plaatsen we na afloop van het festival een foto van alle gevonden voorwerpen op onze social media.

Mag ik een paraplu meenemen?
Ja, dit mag. Wij raden het gebruik van paraplu’s wel af in geval van drukte en zicht op het podium. Dan is een regenjas praktischer.

Mag ik een tas/rugzak meenemen?
Dat mag, maar er wordt wel gecontroleerd op tassen en inhoud. De beveiligers mogen op elk moment vragen de inhoud van uw tas te controleren.

Wij organiseren zelf ook een feestje. Mogen wij flyeren op jullie terrein?
Dit is helaas verboden door de gemeente.

Mag ik collecteren op jullie terrein?
Nee dat mag niet, ook dit is verboden door de gemeente. Zelf collecteren wij wel voor een goed doel, maar daar is specifiek vergunning voor verleend.

Een fotograaf heeft tijdens het event een foto van mij genomen. Wat gebeurt hiermee?
Met het betreden van het terrein ga je akkoord met al het beeldmateriaal dat wordt gemaakt dat weekend. Alle foto’s en video’s die gemaakt zijn op het terrein mogen wij gebruiken. Heb je zelf bezwaar, geef dit dan direct aan bij de fotograaf. 

Ik ben (amateur) fotograaf. Mag ik alle artiesten fotograferen? Mag ik achter de stagebarriers?
Fotograferen mag, maar niet achter de stagebarriers. Professionele fotografen hebben een perskaart nodig.I

Is er een doventolk aanwezig?
Dit jaar is er geen doventolk aanwezig.