skip to Main Content

Van Mil Megaslide nog hoger

Met zo’n 2500 aanmeldingen is de TCV Obstacle Run niet meer weg te denken uit Alphen aan den Rijn. Op zondag 4 juni om 11.00 uur barst dit spektakel los. Dan start de Family Run gevolgd door de 15, 10 en 5 km. Stephan Laurs van de organisatie: “Het zijn de obstakels in combinatie met het parcours die het hem doen. De organisatie zorgt ervoor dat de deelnemers uitgedaagd worden en de bouwers realiseren het.”

Van Mil Megaslide nog hoger
Zoals afgelopen editie is er ook nu weer een Megaslide vertelt Laurs. Deze was toen 8 meter. Inmiddels reikt het naar 11 meter hoogte. De slide bestaat nu uit vier verschillende hoogtes. De hoogste glijbaan is dus 11 meter, berekend vanaf het water. De glijbaan daarnaast is 7 meter en is wat lager dan vorig jaar, waardoor je kunt kiezen waar je vanaf wilt suizen. Bij een volgende ronde, wanneer je opnieuw de Megaslide passeert, spring je vanaf een plateau op een hoogte van 3 of 4 meter het water in. Peter van Mil van Aannemingsbedrijf van Mil bouwt de slide samen met anderen, waaronder Goedhart Bouwcenter. “Dat de Van Mil Megaslide vorig jaar zo’n enorm succes zou zijn, hadden we niet verwacht. Wij vinden het dan ook fantastisch dat we met een dergelijk in het oog springend bouwwerk de TCV Obstacle Run ‘naar grote hoogte tillen’ als sportief evenement. Het zal voor veel deelnemers best een prestatie zijn om goed van de slide te glijden. Daar moet je ook wel wat lef voor hebben. Zowel mijn broer Jeroen als ik zijn graag sportief bezig. We vinden het daarbij ook prachtig om Alphen in beweging te krijgen. De uitstraling van deze run past echt bij ons. We zijn blij dat zo’n mooi evenement in Alphen georganiseerd wordt.”

Van ‘Walls’ naar daken
Bouwbedrijf KBN Bouw maakte afgelopen editie nog rechtstandige muren (Walls) om overheen te klauteren. Voor deze editie gaat hij een soort dak maken, waar je om en om onderdoor en overheen moet. Nathanaël Nieuwland, eigenaar van KBN Bouw: “Het klinkt heel ingewikkeld maar het is vrij eenvoudig om uit te voeren. Het lijkt me alleen voor de deelnemers best pittig. Ik doe dit, omdat het mijn werk is en omdat ik het ook erg leuk vind om iets voor de Alphenaren te betekenen. Ricardo van der Belt van 4Sport Training strikte me al tijdens de vorige edities. Ik hou van sporten, dat is toch mijn uitlaatklep naast de bouw en zodoende zijn we met elkaar in contact gekomen. Ik werk nu inmiddels 10 jaar voor mezelf, ik ben in de crisistijd begonnen. De opdrachten blijven komen en daar ben ik echt trots op. Dit kan ook door de steun van mijn vrouw en twee kleine meiden, die het prachtig vinden wat papa doet. Ik verbouw vooral bij particulieren in Alphen aan den Rijn. Dat is zo mooi om te doen. Ik krijg van hen alle vrijheid en vertrouwen. Ik begon op mijn 14e al bij mijn ouders eigenhandig de badkamer te verbouwen en die passie voor het verbouwen is nooit meer weggegaan.”
Nathanaël Nieuwland