skip to Main Content

Stichting Alphense kinderboerderijen ontvangt groot bedrag

Medewerkers van Stichting Alphense Kinderboerderijen ontvingen afgelopen woensdag uit handen van Stanley de Looze, bestuursvoorzitter Zomerspektakel aan het Meer, het fantastische bedrag van € 6.230,-. “Echt geweldig om te zien hoe blij iedereen hiermee is. Hartverwarmend. Daar doen we het voor”, vertelt een trotse Stanley.

Goede doel
Stanley: Tijdens de allereerste editie van het Zomerspektakel is geld geven aan een goed doel eigenlijk per toeval ontstaan. Indertijd was dat Kika. Vanaf dat moment hebben we dit iedere editie gedaan. We leggen per verkocht toegangsticket 1 euro opzij voor het goede doel. Met het toenemen van het aantal bezoekers op de vrijdagavond groeide ook het bedrag. Hierdoor kunnen we geld schenken aan zelfs twee goede doelen. Naast onze eigen voorkeur helpt het Alphense publiek ons met het maken van een keuze. Dit jaar stemde het publiek massaal op ‘Ik kook voor jou’. Wij wilden zelf graag de Stichting Alphense Kinderboerderij helpen. Door lokale doelen te steunen en het feit dat het in beide gevallen ook om vrijwilligers gaat, maakt dat we ons echt betrokken voelen. En daarom zijn wij er trots op om dit mooie bedrag van 6.230 euro te mogen overhandigen.”

Geldbedrag zeer welkom
Volgens Marja Dieho, één van de weinige vaste krachten, is het geldbedrag meer dan welkom. We willen heel graag de konijnenhokken in Zegersloot en Boskoop voorzien van een buitenverblijf met uitloop voor de konijnen. Hiermee kunnen we hun natuurlijke gedrag beter stimuleren. Daarnaast is een nieuw onderkomen op het Bospark voor ons varken Fien nu echt noodzakelijk. Ze staat echt in een te klein hok. Daarbij hebben we ook hard geld nodig voor renovaties. We zijn dan ook echt blij met dit mooie bedrag.”

Hulp gevraagd
Dieren goed verzorgen kost veel tijd en geld, het gaat 7 dagen per week door. Marja: “We kunnen altijd extra handjes gebruiken om te voeren, te mesten, toezicht te houden op bezoekers en de 3 kinderboerderijen netjes te houden. Het is echt dankbaar werk. De dieren zijn fantastisch en die willen we graag aandacht geven. De medewerkers van de Stichting Alphense kinderboerderijen werken vanuit hun passie, maar kunnen de hoeveelheid werk niet aan. Ze zoeken vooral nog extra krachten in het weekend voor Boskoop. Marja: “We kunnen alle hulp echt goed gebruiken.”

 

Foto vlnr: Stanley de Looze, Femmie Smit (secretaris), Marja Dieho, Wim Dieho en Tim Twisk (penningmeester)