skip to Main Content

Ricardo van den Belt: Alphense Obstacle Runner met ambities

Op zondag 12 juni 2016 vertegenwoordigt Alphenaar Ricardo van den Belt Nederland op het EK Obstacle Running in Wijchen. Vervolgens doet hij dat ook tijdens het WK in The Blue Mountains, Ontario in Canada. Ricardo kwalificeerde zich bij de Strong Viking Run op 25 oktober 2015, door eerste te worden in zijn leeftijdsklasse.

Wie is Ricardo?
Ricardo is in sportief Alphen een bekend gezicht en voorheen ook in het nachtleven van Alphen aan den Rijn. Hij werd geboren op 13 augustus 1981 in Soest en is in 1989 naar Alphen verhuisd. Na zijn vmbo- opleiding motorvoertuigentechniek is hij in 1997 doorgegaan naar het Nederlands Luchtvaart college om te leren voor Vliegtuig Onderhoud Technicus. In 2002 kon hij als technicus aan de slag gaan bij de Koninklijke Marine op Vliegkamp Valkenburg, waar hij ook veel aan sport deed en zelfs een opleiding tot fitnesstrainer en personal trainer volgde. Na 8 jaar fijne jaren bij de Marine bleef lesgeven in de sport hem meer trekken. In 2010 stopte hij bij de Marine om voor zichzelf te beginnen als Rico4Sport. Bij verschillende sportscholen gaf hij bootcamp, kickboksen, hardlooptraining ook sport BSO, sportlessen op diverse basisscholen en later personal training. Al snel wist hij een grote groep mensen zo enthousiast te krijgen, dat zij wekelijks groepslessen bij hem kwamen volgen. Toen in 2012 de kans zich voordeed om op een vaste locatie zijn activiteiten te ontplooien, pakte hij deze met beide handen aan.

4Sport Training Center
In 2012 zag 4Sport Training Center het levenslicht en werd gevestigd aan de Geerestein 77, waar voorheen Kuipers zat. Ricardo: “De afgelopen drie en een half jaar heb ik keihard gewerkt om van dit centrum een persoonlijk en gezellig fitnesscentrum te maken waar professionaliteit en service op nummer één staat. Ik denk dat dat inmiddels goed gelukt is en daar ben ik enorm trots op.”

Evenementen
4Sport neemt al jaren met haar leden deel aan diverse sportevenementen, zoals de ‘20 van Alphen’, ‘Mudmasters’ en de ‘SamenLoop voor Hoop’. Ricardo zet zich ook in voor een sportief Alphen. Zo is hij met 4Sport betrokken bij JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en sport in de wijk. Daarnaast is hij vanuit zijn missie om Alphen sportiever te maken en zijn passie voor sport, onderdeel van de TCV Obstacle Run Alphen organisatie. Dit evenement vindt, na een zeer succesvolle editie vorig jaar, op zaterdag 25 juni voor de tweede keer plaats. Zijn Obstacle Run ervaring zorgt ervoor dat er ook dit jaar weer een gaaf parcours met vele uitdagende obstakels te vinden is.

Ricardo volgen?
Vind jij het leuk om de verrichtingen van Ricardo te volgen op weg naar- en tijdens het EK en WK? Kijk dan eens via www.facebook.com/Rico4Sport.