skip to Main Content

Opbouw parcours Obstacle Run gestart

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni kunnen sportievelingen hun hart ophalen tijdens de Obstacle Run bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Dan gaan jong en oud de uitdaging aan om obstakels te bedwingen en een medaille in de wacht slepen. Maar voor het zover is wordt het terrein omgebouwd tot een gaaf Obstacle Run parcours. Mark van Hoorn, mede verantwoordelijk voor de Obstacle Run: “De komende twee weken bouwen we door weer en wind op. Dat doen we met een fantastisch team.”

Vrijwilligers geven parcours gezicht
De komende weken zijn er regelmatig verschillende mensen op het terrein van de dagcamping bij de Zegerplas te vinden om te helpen bij de opbouw. Mark: “Het kernteam bestaat uit Ricardo van den Belt, Marloes Verdiesen, Michaël Aschman, Arthur Rooda, Aart den Hollander, Stephan Laurs, Lars van der Walle, Richard van Goozen en zijn zoon Jelle. Zonder hun inzet lukt het absoluut niet om op tijd klaar te zijn voor 8en 9 juni.” De opbouwers zijn al gestart met het plaatsen van de eerste obstakels die gemaakt zijn door verschillende Alphense bouwbedrijven en leveranciers. Naast het uitzetten van het parcours en het plaatsen van de obstakels worden deze laatste nog eens uitvoerig beoordeeld door een onafhankelijke partij om de kwaliteit en de veiligheid van het parcours te waarborgen. De scholen Mbo Rijnland en het Scala College uit Alphen aan den Rijn verzorgen een groot deel van deze dagen de vrijwilligers die straks bij de obstakels de deelnemers helpen om elk obstakel te bedwingen. Mark: “Er zijn echt veel partijen bezig met deze Obstacle Run om er voor anderen een mooie dag van te maken.”

Stijging aantal deelnemers
Het is voor de eerste keer dat de Obstacle Run over twee dagen verspreid is. Hierdoor is het deelnemersaantal gestegen met bijna 50 procent vergeleken met vorig jaar toen nog zo’n 2800 meededen. Mark: “Dit jaar zijn dat er al 4200 en daar zijn we enorm trots op.” Door de hulp van veel Alphense bedrijven zoals bouwbedrijven en veel sponsoren is het de organisatie weer gelukt om de entreeprijs nog steeds laag houden in vergelijking met andere runs. De deelnemers die meedoen krijgen een fraai t-shirt, een medaille en onderweg water en fruit. En vult Mark enthousiast aan: “Dit jaar starten de deelnemers nat en eindigen ze nat. En meer zeg ik niet want anders is het verrassingseffect weg. Maar pittig wordt het wel.”

Hopen op mooi weer
De organisatie hoopt op twee topdagen met mooi weer. En dat zou moeten lukken als het aan de weersvoorspellingen lag. Mark: “Het gaat tijdens deze dagen vooral om het plezier en de veiligheid van de deelnemers.” De organisatie van de Obstacle Run is wel strenger geworden met toelatingseisen. Iedere deelnemer moet een ID of een kopie ID laten zien. Dit heeft ook te maken met de verzekering. Mark: “Ik zal vooral rustig slapen als ik weet dat iedereen straks veilig over de finish is gegaan en dat ze een hoop lol hebben gehad. Dan is het voor ons meer dan geslaagd.”

Onderdeel Zomerspektakel
Als onderdeel van het Zomerspektakel kunnen deelnemers na het lopen van een run volop genieten van muziek, horeca, Ibizamarkt en diverse spelen voor jong en oud die op zaterdag en zondag aangeboden worden. Mark: “De combinatie van die twee onderdelen is echt uniek. Dat vind je nergens in Nederland. Natuurlijk is bij veel runs is wel iets georganiseerd naast de run, maar niet zoals bij het Zomerspektakel aan het Meer.”

 

Foto vlnr: Dave Hogenboom, Jelle van Goozen, Dylan de Wit, Mark van Hoorn en Ricardo van den Belt