skip to Main Content

Ontwerpwedstrijd levert megagrote slide op

Winnaar Harold Boekholt uit Alphen aan den Rijn kan het nauwelijks geloven, wanneer hij te horen krijgt de ontwerpwedstrijd voor een extra obstakel te hebben gewonnen. Deze wordt nu enkele dagen voordat de TCV Obstacle Run start op zaterdag 25 juni, gerealiseerd. Aannemingsbedrijf Van Mil klaart deze klus samen met Bouwcenter Goedhart. Peter en Jeroen, beiden aan het roer van Van Mil: “Zoals Harold heeft getekend wordt het een slide van ongeveer 8 meter hoog, waarna je met een behoorlijke vaart in de Zegerplas terecht komt. Dat wordt super spectaculair en dat moet je echt komen zien”, aldus de broers.

Ontwerp
Peter van Mil: “Het ontwerp van Harold hebben we naar veiligheidsmaatstaven wat aangepast, zodat het ook voor grotere kinderen een leuke uitdaging is. En ook weer zodanig spectaculair dat ook de Elitegroep (team Alfa) hier graag vanaf suist. Harold: “Ik heb het idee schetsmatig op papier gezet, waarna mijn oudste dochter Sanne het beter heeft uitwerkt. Zij is goed in tekenen. Dus voor haar vind ik het wel heel leuk dat ik gewonnen heb.” Harold Boekholt is in het dagelijkse leven getrouwd, vader van twee dochters en werkt bij Heineken International op de afdeling Research and Innovation. Zijn ontwerp kwam tot stand nadat hijzelf aan verschillende Obstacle Courses en Men of Steel had meegedaan. Hij sport veel, zo’n drie tot vier keer in de week en dat komt goed van pas als je met een dergelijk evenement als de TCV Obstacle Run meedoet. “Ik vind het echt een hele eer dat ik gewonnen heb en er straks een bordje met mijn naam erop bij de slide komt te staan.”

Uitdagende klus
Jeroen: “Het is voor ons nog een hele uitdaging om de slide, die overigens de Van Mil Megaslide gaat heten, op tijd af te hebben voor aanstaande zaterdag. Er zijn behoorlijk veel mensen hierbij aan het werk. De fundering moet staan als een huis, de klim naar boven moet veilig zijn, zeker met zoveel mensen die ervan af zullen glijden. Wij vinden het ook best spannend, maar hebben er alle vertrouwen in.”

Inschrijven TCV Obstacle Run
Dat kan nog steeds! Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor de TCV Obstacle Run op 25 juni 2016 in Alphen aan den Rijn. Alle runs, Kidsrun, de 5, 10 en 15 km hebben nog plek. Doe dit via de button. Start en finish zijn op het terrein van de dagcamping en bij de T-steiger aan de Zegerplas (Park Zegersloot) in Alphen aan den Rijn, aan ‘De Bijlen’. De TCV Obstacle Run is opgezet in samenwerking met 4Sport Training Center en Pursue Personal Training.

 

Foto: vlnr.- Harold Boekholt, Peter van Mil en Jeroen van Mil