skip to Main Content

Nieuwe horecadeelnemer Sapori da Stefano heeft er zin in

Opnieuw presenteren 9 horecadeelnemers zich met uiteenlopende festivalgerechten en heerlijke drankjes tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op 1, 2 en 3 juni. Alfreds, Smooth Coffee, Sebastiaan IJs, Restaurant De Dyck, Grand Café Eight, Tommy Kitchen, Fizzi viswinkel, Loek van Vliet keurslager en nieuwkomer Sapori da Stefano doen dit jaar mee. “Echt fantastisch dat deze horecadeelnemers ja hebben gezegd”, vertelt horecaverantwoordelijke Jeroen Beekman enthousiast.

Menukaart horeca
“Sapori da Stefano is onze nieuwkomer en vervangt Dolce Vita. En daar zijn we blij mee”, aldus René van Doorn, medeverantwoordelijk voor de horeca. “Want bij het Zomerspektakel mag een goede Italiaan natuurlijk niet ontbreken.” Alle andere deelnemers hebben na het voorgaande jaar hun eigen specialisme uitgewerkt. Sebastiaan IJs, uit de Van Nesstraat, biedt naast ambachtelijk schepijs ook Churros. Voor Brownies kun je terecht bij de enige echte ‘Maestro dell’Espresso’ Pim Verbokkem. Grand Café Eight gaat weer voor de snelle hap, saté, poffertjes, borrelhapjes en kroketten. Ook keurslager Loek van Vliet, wijkt niet af van zijn onvervalste broodje beenham van het Livar varken en de hamburger. En Alfreds serveert als vanouds de allerlekkerste frieten. Tommy Kitchen steelt opnieuw de show met Nigiri/maki sushi box, mini loempia’s en streetfood. De Dyck gaat weer voor de hotdog en Fizzi serveert dit jaar lekkerbek en gamba saté. Ook aan de kinderen is gedacht. Poffertjes, Churros, frietjes, Brownies, broodjes kaas en warme chocomel zorgen voor ieder wat wils. Iedere horecadeelnemer heeft wel een bijzonder drankje. Van Sangria tot aan Mojito en een IJscocktail. Kortom, bezoekers van het Zomerspektakel komen absoluut niets tekort.

Sapori da Stefano
De oorspronkelijk uit Sardinië afkomstige Giulia en Stefano Garau zijn de grondleggers van Sapori da Stefano, gevestigd in winkelcentrum ‘De Atlas’ naast viswinkel Fizzi. Zo’n twee jaar geleden startte ze in Alphen aan den Rijn, nadat ze jarenlang samen met de jongere broer en zus van Giulia het Italiaanse restaurant Karalis runden op de Doezastraat in Leiden. Giulia: “Stefano en ik kennen elkaar zeker 25 jaar en we wonen nu 23 jaar in Kerk & Zanen met onze twee kinderen. We hadden de behoefte om elders wat anders te starten en Kerk & Zanen bleek hier geschikt voor. Ons werk ligt nu letterlijk om de hoek.” Naast het afhalen van Italiaans eten en het restaurant verzorgen ze ook de catering en partijen bij mensen thuis. “Tijdens het weekend in juni serveren wij plaatpizza’s, Panozzo, divers belegde Panini en een cocktail Spritz. Meedoen aan het Zomerspektakel biedt ons een mooie kans om onze naamsbekendheid te vergroten, waar we heel blij mee zijn. We willen graag samen met anderen hier een gaaf evenement van maken.”