skip to Main Content

Nieuwe en bekende horeca bij Zomerspektakel

De menukeuze van alle horecadeelnemers, die tijdens Zomerspektakel op het terrein staan, staat vast. Alfreds, Dolce Vita, Smooth Coffee, Sebastiaan IJs, Restaurant De Dyck, Grand Café Eight, Tommy Kitchen, Fizzi viswinkel en Loek van Vliet keurslager bieden op 2, 3, 4 en 5 juni diverse overheerlijke hapjes en drankjes aan de bezoekers van het evenement.

Van 7 naar 9
Hadden we hiervoor nog zeven horecadeelnemers, inmiddels is dat aantal verhoogd naar negen om pieken, zoals bijvoorbeeld op vrijdag- en zondagavond, goed op te vangen. En daar zijn we blij mee”, aldus René van Doorn, mede verantwoordelijk voor de horeca. “Want bij zo’n grootschalig evenement mag goede horeca natuurlijk niet ontbreken.”

Specialiteiten
Alle deelnemers hebben hun eigen specialiteit. Zo heeft Sebastiaan IJs uit de Van Nesstraat naast ambachtelijk schepijs ook churro’s. En voor brownies kun je terecht bij de man die een onovertroffen kopje speciale koffie neerzet, de enige echte ‘Maestro dell’Espresso’ Pim Verbokkem. Grand Café Eight pakt het deze keer anders aan en gaat voor de snelle hap, saté, poffertjes, borrelhapjes en kroketten. Voor diegene die liever Italiaans eet, maakt Dolce Vita zijn onvervalste risottoballen en plaatpizza. Ook bij keurslager Loek van Vliet, die er alle edities van het Zomerspektakel al bij is, gaan het broodje beenham en de hamburger, weer als warme broodjes over de toonbank. Voor de allerlekkerste frieten moet je toch bij Alfreds zijn. Alfreds heeft hiermee naam en faam gemaakt door heel Alphen, maar zij serveren meer, zoals rauwe zalm met wakame, sesam, soja en glasnoedels. Voor een stukje Japan kun je bij Tommy’s Kitchen terecht voor sushi, mini loempia’s en pasteitjes.

Nieuwkomers
Nieuwkomer De Dyck serveert een culinaire hotdog. Andere nieuwkomer Fizzi serveert naast haring en kibbeling ook Paella. Hoe Spaans kan het zijn. En iedere horecadeelnemer heeft wel een bijzonder drankje. Van Sangria tot aan Mojito en Scropino. Kortom, bezoekers van Zomerspektakel komen absoluut niets tekort, want ook aan de kinderen is gedacht. Poffertjes, cheesecake, broodjes kaas en warme chocomel zorgen voor ieder wat wils tijdens het weekend van 2 t/m 5 juni.

Fotograaf: Rogier Charité