skip to Main Content

Nederlands kampioen Alexander Struijk bedwingt obstakels op 25 juni

De snelste Nederlander van het EK Obstacle Run in Wijchen Alexander Struijk uit Berkel en Rodenrijs start komend weekend als deelnemer van de Elitegroep Alfa tijdens de TCV Obstacle Run. “Ik wil dit jaar doen wat me vorig jaar hier net niet lukte, winnen!”

OCR-geschiedenis
Alexander, 27 jaar: “Ik begon met Obstacle Runs in 2012, de Fisherman’s Friend Strongmanrun. De eerste Obstacle Run die werd gehouden. Gewoon 18 km bedwingen in een gek pakkie, puur voor de lol. Nu loop ik ieder jaar vrijwel iedere week een run, vooral in de zomer is dat echt geweldig. Deze Obstacle Run op 25 juni is dan ook heerlijk, zeker qua temperatuur. Als hovenier sjouw ik veel met klinkers en tegels. Daardoor heb ik een goede knijpkracht wat in mijn voordeel is tijdens de runs. In 2015 liep ik voor het eerst een run met team Swagmen in Engeland en vorig jaar ook het WK in Amerika waar ik 27ste van de wereld ben geworden. Daar ben ik ook supertrots op. Door de vele runs verbeter ik mezelf steeds weer. Naast de fysieke inspanning is het ook zo’n mentaliteitskwestie. Niet denken, gewoon doorgaan en na de finish is het uitrusten. Ik hoop echt ooit nog eens wereldkampioen te worden.”

Wat krijgen deelnemers?
Alexander: “Bij iedere run krijg je vooraf een t-shirt. Daar heb ik er al een aantal van. Daarbij ook water en iets te eten. Dat was vorig jaar ook zo bij de Obstacle Run tijdens Zomerspektakel. Bij sommige runs krijg je ook een medaille. De kinderen in elk geval wel. Belangrijk is dat het goed georganiseerd is en dat zit wel goed naar wat ik gezien heb afgelopen jaar. Ik loop dit jaar de 15 km met team ‘Obstakels.com’ om 12.00 uur. Ik heb er echt zin in.”

Inschrijven TCV Obstacle Run
Dat kan nog steeds! Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor de TCV Obstacle Run op 25 juni 2016 in Alphen aan den Rijn. Alle runs, Kidsrun, de 5, 10 en 15 km hebben nog plek. Doe dit via de button. Start en finish zijn bij de T-steiger en op het terrein van de dagcamping aan de Zegerplas (Park Zegersloot) in Alphen aan den Rijn, aan ‘De Bijlen’. De TCV Obstacle Run is opgezet in samenwerking met 4Sport Training Center en Pursue Personal Training.