skip to Main Content

Milieuvriendelijke samenwerking tussen OQ Value en Zomerspektakel

Dankzij dieselleverancier OQ Value uit Alphen aan den Rijn gaat Zomerspektakel deze editie op de duurzame toer. OQ Value levert milieuvriendelijke dieselolie voor de aggregaten die tijdens het Zomerspektakel op 5, 6 en 7 juni 2015 worden gebruikt. Johan de Roos, verkoopleider bij OQ Value: “Bezoekers van het spektakel hebben nu minder last van de uitstoot van schadelijke gassen door deze dieselolie.”

Met dieselolie het verschil maken
Stanley de Looze, bestuursvoorzitter Zomerspektakel: “Wij zijn al langer op zoek naar manieren om duurzame energie bij Zomerspektakel te gebruiken. Voor de aggregaten die normaal voor veel geluid en roetvorming zorgen, kwamen we terecht bij een Alphens bedrijf, dat ook nog eens verstand van zaken heeft en dat sprak ons enorm aan.” Johan de Roos vervolgt: Wij wilde wel de GTL-diesel leveren, want dat is schone diesel die tot minder uitstoot en geluidsoverlast leidt. Zag je voorheen nog rook bij het stoken van diesel, daar merk je met GTL-diesel nagenoeg niets meer van. En mocht er dieselolie gemorst worden tijdens deze dagen, dan raakt de bodem niet beschadigd aangezien het biologisch afbreekbaar is. Tijdens Zomerspektakel gebruiken we ongeveer 3000 liter in drie dagen en dat is ongelooflijk veel in vergelijking met een auto die dit zakelijk op jaarbasis verbruikt. Heb je een vuile motor en je doet daar GTL-diesel in dan wordt die een stuk schoner. Je kunt niet toveren met het product maar wel het verschil maken.”

Wat is OQ Value voor bedrijf?
OQ Value is een landelijk georiënteerde organisatie met een vestiging in Alphen aan de Rijn, aan de Rontgenweg. Johan de Roos: “Wij leveren een shell-product door het hele land onder onze eigen naam. Maar wel met eigen tankwagens met zowel ons eigen logo als dat van shell erop. We leveren vooral b-to-b. We zitten hier nu inmiddels vier jaar en hebben twaalf eigen tankstations, waarvan er één in Ter Aar staat. Wij zijn echt trots op het product, dat een enorme brandstofbesparing biedt en ook nog eens milieuvriendelijker is.”