skip to Main Content

‘Level 42’ eerste buitenlandse act bij Zomerspektakel

Vrijdagavond 7 juni 2019 treedt de 7-koppige Engelse band ‘Level 42’ als eerste buitenlandse act op bij Zomerspektakel aan het Meer. Bestuursvoorzitter Stanley de Looze: “Ik geloof dat het ons gelukt is om het publiek opnieuw te verrassen met een fantastische line-up. Naast Level 42 hebben we ook ‘Kraantje Pappie’, ‘Guus Meeuwis’ en ‘Kris Kross Amsterdam’ voor die avond kunnen boeken.”

Level 42
De meest succesvolle Engelse band uit de jaren 80, brak ook in Nederland door met hitnummers als ‘Lessons in Love’ en ‘Running in the Family’. Level 42 werd opgericht door Mark King, Mike Lindup en de broers Phil Gould (drums) en Rowland Boon Gould (gitaar). Met het kenmerkende Britse jazzfunk-geluid heeft de band door de jaren heen inmiddels 18 Top 40 singles op zijn naam staan en wereldwijd 30 miljoen albums verkocht. Stanley: “Dat deze band op ons festival staat is echt uniek. Na een volledig uitverkochte clubtoer in 2018 in Nederlandse theaters, zijn ze sinds jaren weer op een festival te vinden.”

Kraantje Pappie
Zijn ijzersterke liveshows met zijn humoristische, platte en zeer scherpe teksten zijn z’n handelsmerk. Na het ontdekken van de hiphop muziek en het zelf experimenteren met rappen, zette Kraantje Pappie in 2008 zijn eerste schreden op de ladder met de release van zijn Clubvoer Mixtape. De plaat ‘Crane’ kent een genre overstijgende sound met hiphop, dubstep en pop invloeden. Eén ding is zeker; het beukt! Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter, Zwarte Cross en Pinkpop bezorgden Kraantje Pappie een onschendbare live-reputatie. En dat doet hij nog eens over bij Zomerspektakel aan het Meer.

Guus Meeuwis
De meest bekende Brabander van Nederland staat opnieuw op het podium bij Zomerspektakel, nadat hij al eerder in 2017 het Alphense publiek trakteerde op meezingers als ‘t Dondert en het bliksemt’, ‘Brabant’ tot aan ‘Dat komt door jou’, zal hij dit jaar zeker ook zijn nieuwste hits van het album ‘Geluk’ ten gehore brengen. Guus en zijn bandleden staan garant voor geweldige meezingers en een avond plezier.

Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam is een Nederlands DJ- en producertrio en bestaat uit de broers Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees. Hun muziek is een mix van verschillende muziekstijlen, waaronder R&B, hiphop, funk, soul, pop en house. De naam is een knipoog naar het beroemde rapduo Kris Kross uit het begin van de jaren negentig, bekend van hun hitsingle ‘Jump’.In 2015 kwam hun debuutsingle ‘Until The Morning’ uit. Daarna volgde al gauw releases als ‘Sex’ en ‘Whenever’ die hen internationale aandacht bezorgde. Eerder stonden ze ook op Mysteryland, Tomorrowland, Parookaville en Ultra Music Festival. “En nu dus ook op Zomerspektakel aan het Meer”, vertelt Stanley trots.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van de vrijdagavondtickets start op zaterdagmorgen 26 januari om 07.00 uur bij de fysieke verkooppunten. Online start deze om 10.00 uur via www.zomerspektakelaanhetmeer.nl en www.Alphens.nl. Alleen via de fysieke verkooppunten kun je Early Bird-tickets verkrijgen. Ieder verkooppunt heeft 50 sets van deze tickets beschikbaar. Dit betekent voor de vroege vogels 4 tickets halen en 3 betalen. De fysieke verkooppunten zijn Bruna Atlas, Pet’s Place Ridderhof, Haasbeek Herenhof, Primera Baronie en Formuleshop Centrum in Alphen aan den Rijn. De Early Bird tickets zijn niet online te verkrijgen. Stanley: “Het is ons voor de derde keer op rij gelukt om de tickets aan te bieden voor 36 euro per stuk inclusief administratiekosten. En daar zijn we best trots op.”