skip to Main Content

Kom je ook naar brandweerman Sam?

Op zondag 7 juni treedt om 14.00 uur brandweerman Sam op bij Zomerspektakel aan het Meer, bekend van het populaire kinderprogramma. Met een muzikale show voor het hele gezin steelt hij de harten van de allerkleinsten.

Gratis kinderactiviteiten zaterdag en zondag

Op zaterdag en zondag zijn er diverse kinderspelen bij Zomerspektakel die geschikt zijn voor jong en oud, zoals springkussens voor verschillende leeftijden, waterballen, ballenbak, voetbaltafels, draaimolen, multi–trampolines, mega pretmobiel (wiebel biebel op wielen), mega zipline (tokkelbaan), kinderboerderij waar kinderen konijnen en geitjes kunnen verzorgen, een clown die ballonnen vouwt voor de kinderen en is Manege de ‘Alphense Ruiters’ aanwezig met pony’s. Daarnaast verzorgt Junis diverse activiteiten zoals schminken, ballonvouwen, knutselen, bellenblazen, bordspelletjes en nog veel meer! Naast de vele kinderactiviteiten is er op zaterdag van 16.30-17.30 uur een supercool optreden van de Mini Mega Discoshow door de mannen van REP. Op zaterdag 6 juni kunnen de kleintjes vanaf 15.00 tot 15.45 uur op de foto met Dora en Diego, een echte Meet ‘n Greet.

Sterkste Man competitie

Wil je stoere mannen minstens 200 kg zien optillen? Kom dan op zaterdag 6 juni naar de ‘Sterkste Man van Alphen-competitie’. Twaalf oersterke mannen strijden tussen 11.30 en 16.30 uur met elkaar op 5 verschillende onderdelen, zoals vrachtwagentrekken, boomstamtillen, deadliften en ‘Stones of strength’. Zij komen uit het hele land en ook uit ons eigen Alphen. Voormalig ‘Sterkste Man van de Wereld’, Ted van der Parre, begeleidt deze wedstrijd, samen met René Maliangkay. Deze laatste is Nederlands kampioen ‘Powerliften 50+’. William Paaij, bekend van de verslaggeving ‘Sterkste Man’ wedstrijden bij RTL 7, voorziet de competitie van het nodige commentaar.

Obstacle run voor kids

Zomerspektakel heeft naast de Obstacle Run voor volwassen, ook op zondag 7 juni vanaf 10.00 uur een run voor stoere kids vanaf 8 jaar, echte superheroes dus. Durf je het aan om in je stoerste outfit over obstakels te klauteren en een goede tijd neer te zetten? Schrijf je dan in voor de 2 km op www.zomerspektakelaanhetmeer.nl/obstaclerun.

Tijden zaterdag en zondag

Op zaterdag 6 juni zijn alle kinderactiviteiten van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 7 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de Obstacle Run. Deze Obstacle Run begint op zondag 7 juni voor de kinderen al om 10.00 uur. Dan is ook het terrein open, waar de koffie klaar staat.