skip to Main Content

Kick-off ‘Gezondste Bedrijf van Alphen’ tijdens Obstacle Run

Sinds kort is de VOA gestart met de competitie ‘Gezondste Bedrijf van Alphen’ om medewerkers in bedrijven vitaler te laten worden. Volgens Erik Pas, die namens de VOA dit initiatief verder uitzet, levert iedere euro die een bedrijf in de fitheid en gezondheid van medewerkers stopt 3 tot 6 euro op. Dit gebeurt in de vorm van een lager ziekteverzuim, hogere productiviteit en lager personeelsverloop. Erik Pas: “Daarom starten we op 25 juni met de kick-off bij de TCV Obstacle Run en kunnen bedrijven hun medewerkers hieraan laten meedoen.”

Competitie Gezondste Bedrijf
De competitie ‘Het Gezondste Bedrijf van Alphen’ is samen met de VOA (Verenigde ondernemers Alphen aan den Rijn) opgezet. Met deze competitie wordt een omgeving gecreëerd waarbinnen bedrijven, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties hun medewerkers op een laagdrempelige manier kunnen faciliteren om sportief en gezond aan hun vitaliteit te werken. Doordat de competitie zich niet beperkt tot 1 bedrijf ontstaan er direct netwerk- en teambuildingsmogelijkheden. Bovendien zijn mensen competitief ingesteld. Een competitie zorgt voor extra deelname en creëert een omgeving waarin mensen het beste uit zichzelf naar boven willen halen.

Werken aan vitaliteit
“Met elkaar werken aan een gezond, gelukkig en zo sportief mogelijke daling van verzuim en een stijging van de productiviteit kan via een sportschool of anders ook via mijn zoon die lid is van de Korps Mariniers”, vertelt Erik lachend. “Dat moet toch een extra stimulans zijn. Iedere maandag en vrijdag traint hij deelnemers bij het station van Alphen. Een hiervoor speciaal ontwikkelde pas geeft je de toegang tot de diverse sportscholen in Alphen. En wil je graag meedoen met de TCV Obstacle Run dan scheelt je dat 10 euro per inschrijving. Je hoeft als bedrijf alleen een mail te sturen naar info@hetgezondstebedrijf.nl om hiervoor in aanmerking te komen en uiteraard als bedrijf lid zijn van de VOA. Kijk voor meer informatie op www.hetgezondstebedrijf.nl en ga de competitie aan!”