skip to Main Content

Jostiband speelt straks Alphen plat

Speelde de Jostiband de Ziggo Dome al plat vanwege hun 50ste jubileumjaar. Komend jaar is het de beurt aan Alphen aan den Rijn. Wethouder Kees van Velzen: “De Jostiband is een begrip in Nederland. Vanwege hun jubileum en hun bijzondere prestaties willen wij hen een concert in onze gemeente aanbieden, waarvoor wij onze relaties uitnodigen. Er is een samenwerking gezocht met Zomerspektakel vanwege hun ervaring en expertise in het organiseren van evenementen.”

Krachten bundelen
Kees van Velzen: “Door de krachten te bundelen met het ervaren team van Zomerspektakel aan het Meer en samen te investeren is het mogelijk om dit concert op 3 of 4 juni 2017 te organiseren.” Voorzitter Stanley de Looze van Zomerspektakel aan het Meer: “We zijn nog bezig om de definitieve datum van het concert vast te stellen. Dit hangt ook nauw samen met de artiesten die voor, tijdens en na dit concert optreden. Dat zullen zeker gerenommeerde artiesten zijn. Maar met wie en op welke avond? Dat geven we op een later tijdstip pas prijs. We willen er in elk geval samen met de Jostiband een fraai spektakel van maken.” Lyan Verburg, orkestleider van de band, voegt enthousiast toe: “Wij vinden het echt fantastisch dat de gemeente Alphen aan den Rijn en het Zomerspektakel geloven in onze kracht om ook in Alphen een fantastisch spektakel neer te zetten. Daar gaan we zeker voor. En dan ook nog eens in de buitenlucht. Dat maken we niet vaak mee. Wij zijn hier echt heel blij mee.”

Jostiband
De Jostiband bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. De band is inmiddels nationaal bekend. En dat allemaal dankzij de muziek. Door het maken van muziek ontdekten zij dat ze meer kunnen dan ze dachten. Lyan Verburg: “Bovendien laten we met de Jostiband ook anderen zien dat mensen met een beperking heel veel kunnen bereiken. Spelen in de Ziggo Dome voor je 50ste jubileum was dan ook een droom die uitkwam. Daar zijn we echt heel erg trots op!”