skip to Main Content

Gratis zondagprogramma voor jong en oud

Op zondag 3 juni kunnen bezoekers tijdens het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn, genieten van een uitgebreid programma aan muziek, sport en spel. Arvid Hendriks, verantwoordelijk voor de muziek: “We hebben die dag verschillende optredens voor alle leeftijden, de entree is gratis en er komt aan het einde van de middag nog een waanzinnig gave verrassingsact.”

Wat is er te doen?
Vanaf 09.00 uur is het terrein open en beginnen we om 09.15 uur met de Zomerdienst aan het Meer. Een onvergetelijk succes na afgelopen jaar en daarom opnieuw georganiseerd. Om 11.00 uur start de TCV Obstacle Run met de Family Run van 3 km. De overige afstanden van 6 en 12 km volgen kort daarna. Tot zeker 17.00 uur kunnen bezoekers de sportieve prestaties meebeleven.

Voor de kleine kinderen en jongeren zijn tussen 12.00 en 17.00 uur onder meer Graffiti workshops, een Mario Kart competitie verzorgd door E-Sports Game Arena, springkussens, schminken en nog veel meer, geregeld. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen de kids zich ook vermaken met Freestyle voetbal.

Wie treden er op?
Nineke de Graaff, medeverantwoordelijk voor de muziek: “Voor de kleinere kinderen hebben we de Telekids Discoshow staan. Dit is een interactieve show met zang, dans, kennis en een quiz gepresenteerd door de Telekids DJ-presentator. De Telekids-DJ draait de allerleukste hits en iedereen kan meezingen en dansen, springen en swingen op de coolste nummers van K3, Kinderen voor Kinderen, Raak!, Ernst & Bobbie en nog meer leuke hits. Deze show staat twee keer op de planken en wel van 13.30 tot 14.00 uur en vanaf 17.15 tot 18.00 uur. De Cubaanse band Timbazo, bekend van onder meer ‘De Wereld Draait Door’, treedt om 14.15 tot 15.15 uur op. Deze band is gewoon een tropisch feestje! Ze mixen Jazz met Salsa en Cubaanse Timba. Vandaar de naam Timbazo. Een band met heel veel nationaliteiten, met succes in evenzoveel landen, getuige de eerste enthousiaste recensies uit Colombia, Mexico, de VS en natuurlijk ook Nederland. Niet in de laatste plaats door de samenwerking met percussionist Nils Fischer. En wat dacht je van een optreden om 15.15 uur door de populaire meidengroep ‘RAAK!’ met daarna een heuse Meet ’n Greet. Tussen 17.15 en 18.00 uur speelt de band Sven Hammond het publiek plat met rhythm-and-blues-, soul-, rock- en jazzmuziek. De band speelt in jazzclubs, maar was ook te zien in ‘De Wereld Draait Door’ en op het ‘North Sea Jazz Festival’.

Verrassende afsluiter
Arvid: “Na Sven Hammond volgt onze gratis verrassingsact. Met deze act willen we het Zomerspektakel aan het Meer gedenkwaardig afsluiten. Kortom, het wordt een zondag om niet meer te vergeten.”