skip to Main Content

Gezinshuis ‘Spinning Wheel’ ontvangt groot bedrag van Zomerspektakel

“Normaal gesproken ontvangt het goede doel 1 euro per verkocht kaartje. We hebben nu ook die euro afgedragen over de kaarten uit de sponsorpakketten. Daarmee, en met de opbrengst van de wereldkapper en de suikerspinnen, komt de totale opbrengst op € 7401,-. We willen voor Spinning Wheel echt het verschil maken”, zegt voorzitter Stanley de Looze tijdens het bekendmaken van dit bedrag op zaterdag 11 juli in huize Spinning Wheel. De tot tranen geroerde Maaike van der Kemp en Jilles Heemskerk, eigenaren van het gezinshuis, en de enthousiaste kreten van de kinderen lieten ook de bestuursleden niet onberoerd.

 

Zoveel doen

Jilles Heemskerk: “Met dit bedrag kunnen we weer zoveel doen voor de 6 kinderen die nu bij ons in huis wonen. We zijn onlangs verhuisd naar de Donizettihof en daar zijn we enorm blij mee. We moeten echter nog heel veel doen aan de kamers voor de kinderen, zodat zij allemaal een fijne plek hebben om zich van tijd tot tijd terug te kunnen trekken. En dat betekent het nodige aan aanpassingen in huis en buitenshuis. Daar zijn we voor aan het sparen. Daarom zijn wij maar wat blij met de inbreng via Zomerspektakel. We willen de kinderen graag een gezonde basis meegeven door ze sport, muziek en schoolkansen te bieden en dat kost gewoon veel geld.”

Spinning Wheel

Gezinshuis Spinning Wheel is een gezinshuis voor kwetsbare kinderen tot 18 jaar, die kinderen een veilige plek biedt, omdat zij om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen. Op dit moment wonen er 6 kinderen in het gezinshuis. Zelf hebben Jilles en Maaike twee kinderen van 17 en 13 jaar. Maaike: “We werken al meer dan 18 jaar in de zorg en ons uitgangspunt is dat ieder kind het recht heeft om in een gezin op te groeien. Na lang wikken en wegen wilden wij zelf dat gezin zijn, waar kinderen terecht kunnen. En daar zijn we maar wat trots op.”