skip to Main Content

Familie Brouwer uit Boskoop winnaar ‘Stoel’

“We winnen echt nooit wat”, vertelt een lachende Sabina Brouwer. “We vinden het nog steeds ongelofelijk en kunnen het niet zo goed bevatten.” De familie Brouwer uit Boskoop is de gelukkige winnaar van een designstoel van Artifort. Deze stoel is mogelijk gemaakt door designwinkel Berden by Houweling, gevestigd in het fraaie Da Vinci-pand aan de Euromarkt in Alphen aan den Rijn. Gert de Jeu, eigenaar van de winkel vind het fantastisch dat ze zo enthousiast zijn. “Ze kennen onze winkel nog niet en dan is dit toch een leuke kennismaking.”

Hoe kom je aan die stoel?
Volgens Nico Brouwer, man van Sabina en vader van drie kinderen, kwam de sms-actie op de beeldschermen op maandag 5 juni voorbij tijdens het Zomerspektakel. “We kwamen net van de hippiemarkt en liepen het terrein op om te genieten van de muziek van Haevn. Daar stootte Sabina mij aan, nadat er was omgeroepen te reageren op de sms-acties voor een reis naar Maleisië en voor een stoel voor twee goede doelen. We hebben direct gereageerd, want we zijn zelf nogal van de goede doelen en collecteren regelmatig zelf hiervoor. We hadden er niet meer zo over nagedacht, totdat we op maandag rond 22.00 uur werden gebeld door Stanley de Looze, voorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer met het goede nieuws. “Ik was best even van mijn stuk, want we hadden nog nooit wat gewonnen. Daarna kwamen de vragen, ook uit nieuwsgierigheid.”

Goede doelen
De sms-actie is opgezet in samenwerking met het Zomerspektakel en bedoeld om twee goede doelen te steunen, SamenhuiS en stichting Diabetesouders regio Leiden. Bij deze laatste steunt de stichting ouders die net met Diabetes type 1 te maken hebben. Deze ziekte is enorm confronterend en ouders weten vaak niet wat de ziekte inhoudt. Ze worden overspoeld met informatie in het ziekenhuis en lukt het ze uiteindelijk om alles geregeld te krijgen dan komen de emoties pas goed los. De stichting probeert hen te helpen weer grip te krijgen op hun kind, het huishouden, het ziekenhuis, eten en wat er nog meer bij komt kijken. Het SamenhuiS is een inloophuis voor mensen die te maken hebben met kanker of zelf kanker hebben. Hier is er ruimte om hierover te praten of op een fijne manier bij elkaar te komen.

Meer weten?
Meer weten over de goede doelen bekijk dan hun websites: www.diabetesoudersleiden.nl en www.samenhuis.org of de facebookpagina www.facebook.com/SamenhuiSAlphen.

 

Foto vlnr: Nico Brouwer, Sabina Brouwer en Gert de Jeu (eigenaar Berden by Houweling)