skip to Main Content

Entertainment Zomerspektakel op 6 en 7 juni rond

Na een flitsende start met topbands op vrijdag zet Zomerspektakel aan het Meer nu ook een spetterend muziekspektakel neer op zaterdag 6 en zondag 7 juni. Volgens bestuursvoorzitter Stanley de Looze krijgen deze dagen echt een eigen gezicht op entertainmentgebied met onder meer bands als Di-rect, O’G3NE, Memphis Maniacs en Steffen Morrison.

 

Zaterdag 6 juni
Stanley deLooze: “De afgelopen maanden hebben we onze aandacht vooral gericht op het invullen van het entertainment voor alle dagen, omdat muzikanten op tijd geboekt moeten worden. Natuurlijk is er op die dagen veel meer te beleven, zoals De Sterkste Man, springkussens, een heuse kinderboerderij voor de allerkleinsten en meer spectaculaire spelen. Maar wat muziek betreft krijgen groot en klein op zaterdag 6 juni een spetterend muziekspektakel voorgeschoteld.” In de middag treedt vanaf 16.30 tot 17.30 uur de Mega Mini Discoshow op voor de kids tussen 4 en 12 jaar. Vanaf 18.00 uur warmt een Cuban Brass Band het publiek alvast op voor het avondprogramma. Om 19.00 uur treedt O’G3NE op, winnaar en bekend van de The Voice of Holland. Direct na het winnen van de finale van The Voice of Holland domineerde O’G3NE de iTunes-lijst met op nummer 1 ‘Magic’, 2 ‘Change will come’ en op 3 ‘Emotions’. Na O’G3NE, speelt de Haagse rockformatie Di-rect de sterren van de hemel om 19.45 uur, gevolgd door De Nederlandse band Kuenta i Tambu (KIT). Deze bandmaakt muziek geïnspireerd op traditionele Afro-Caribische muziek en Europesedance. Zij presenteerde zich al eerder bij ‘De wereld draait door’. Om 22.30 uur sluit Memphis Maniacs de zaterdagavond af. Zij zetten een onovertroffenlive show neer waar de bezieling en energie vanaf spat. De Memphis Maniacs speelden al op uiteenlopende festivals zoals Paaspop, Dance Valley, Oerol, Parkpop, Concert at Sea en nu dus ook Zomerspektakel aan het Meer.

 

Zondag 7 juni
Op zondag 7 juni trapt Steffen Morrison om 15.00 uur de Lazy Sunday af. Morrison combineert verschillende genres, dat versterkt wordt door zijn rijke stem vol vibrato,vergelijkbaar met die van artiesten als Seal en John Legend. Singles als ‘Stuck on the Moon’ en ‘Greyhound’ zijn weergaloos.
Zijn album ‘Revealed’ wordt genomineerd voor een Edison Award en ‘Shake it’, een van de tracks van het album, is gelicenseerd door Reebok voor een wereldwijde televisiecommercial. Om 16.30 wordt Morrison opgevolgd door Giovanca, een soul/jazz zangeres met een warme sound. Op haar laatste plaat ‘Satellite Love’ (2013), heeft Giovanca zich laten inspireren door the Golden era of Soul & jazz, the seventies & early eighties. Na Giovanca betreedt de Cuban Big Band om 18.15 uur het podium om de Cubaanse sferen waarin Zomerspektakel zich drie dagen mag wanen weer eens een flinke impuls te geven. Om 20.00 sluit de Wicked Jazz Sounds de drie dagen van het spektakel af met een waanzinnig gaaf optreden die, zoals hun naam al doet vermoeden, het credo ‘Dance with a smile’ eer aandoen.