skip to Main Content

Eerste Mario Kart-competitie bij Zomerspektakel

Vanaf zaterdag 3 juni opent Zomerspektakel aan het Meer om 11.00 uur haar deuren voor de kids en jeugd. Eric Streefland, verantwoordelijk voor sport en spel: “Het hele Pinksterweekend kunnen ze meedoen aan diverse soorten spelen. Van stormbanen, springkussens tot aan ballen op het water. Voor de kleintjes zijn er Meet ‘n Greets met Bob de Bouwer en Buurman en Buurman. De jeugd kan zich uitleven tijdens de TCV Obstacle Run op zondag 4 juni of de uitdaging aangaan tijdens een heuse Mario Kart-competitie op zaterdag 3 juni tussen 11.00 en 15.00 uur. Je mag zelf bepalen hoe laat je speelt. Deze competitie belooft echt gaaf te worden.”

Mario Kart competitie
Op zaterdag 3 juni organiseert de E-Sports Game Arena om 11.00 uur een Mario Kart 8 Deluxe-toernooi. Deze competitie is gratis toegankelijk voor iedereen en de winnaar gaat aan het eind van de dag naar huis met een Nintendo Switch en de game Mario Kart 8 Deluxe. Thomas Runhart, eigenaar van E-sports: “De overige finalisten gaan gelukkig niet met lege handen naar huis, want ook voor hen hebben we een mooie prijs klaar liggen. Dus versla jij al je vrienden tijdens een potje Mario Kart en ontwijk jij bananenschillen en rode schilden als een ware kampioen? Doe dan mee en zorg dat je erbij bent. Je kan spelen tussen 11.00 en 15.00 uur, want dan zijn de kwalificatierondes in de stand naast het podium. Je mag zelf bepalen hoe laat je speelt, als het maar tussen 11.00 en 15.00 uur is om zo kans te maken op een plek in de finale. Iedereen kan onbeperkt meedoen. Tussen 15.00 en 16.00 uur zijn de halve finales. De finale wordt om 16.30 uur gespeeld.”

Hoe werkt het spel?
Thomas Runhart legt uit: “Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om mee te doen, kwalificeer je je voor de volgende ronde door in één race van al je zeven tegenstanders te winnen. Win je de daaropvolgende ronde ook? Dan verover je een plek in de finale. Iedereen die in de eerste ronde verliest, kan gewoon weer achteraan in de rij aansluiten om het nog een keer te proberen.” Lukt het niet om bij het Zomerspektakel te zijn op zaterdag 3 juni? Dan zijn alle Mario Kart-acties te volgen via het E-Sports Game Arena Twitch-kanaal: twich.tv/esportsgamearena. “Vanaf het festival doen we live verslag van de kwalificaties en de finale en dat belooft heel veel plezier en hilariteit op te leveren”, vertelt Thomas.

Alle dagen fun voor kids
Op zaterdag, zondag en maandag is er veel te doen voor kinderen. Zaterdag 3 juni is de meest uitgebreide dag voor de kids. Dan kunnen ze genieten van zwieren in een draaimolen, de dieren vertroetelen bij de kinderboerderij, uitleven op verschillende springkussens, lopen op het water via opblaasbare ballen, stoer doen op de stormbanen, laten schminken, haren invlechten of armbandjes maken bij Junis en verschillende workshops en demo’s van Free Running en Ninja Warrior. Verder zijn er Parcours Disciplines verzorgd door de partners van Boost en is er een demo Capoeira. Die dag lopen tussen 12.00 en 16.00 uur Rob en Emiel over het terrein met een hun show ‘Streetmagic’. Voor de allerkleinsten is er een Meet ’n Greet met Bob de Bouwer en Wendy van 15.00 tot 15.45 uur. Op zondag 4 juni is er de Family Run vanaf 11.uur. En tussen 15.00 en 16.00 uur laten Wipneus en Pim tussen je weer de gekste capriolen uithalen met hun show. Maandag 5 juni is het om 13.30 tot 14.30 uur de beurt aan Buurman en Buurman met een show en aansluitend een Meet ‘n Greet. Mis het niet!!