skip to Main Content

Diabetesouders regio Leiden beduusd over grootte bedrag

Tijdens een jaarlijkse ouderbijeenkomst ontving Walter Minderhoud – voorzitter van de stichting Diabetesouders regio Leiden – in strandtent ‘Zilt’ in Katwijk een bedrag van € 5.439,- uit handen van Zomerspektakel aan het Meer-voorzitter Stanley de Looze. “We zijn nog steeds beduusd over de hoogte van het bedrag”, aldus een dolblije Walter. “Hier kunnen we zoveel ouders mee helpen die een kind met Diabetes Type1 hebben.”

Wat doet de stichting?
Stichting Diabetesouders regio Leiden steunt ouders die met Diabetes Type1 te maken hebben. Deze ziekte is enorm confronterend en ouders die er net mee te maken krijgen weten vaak niet wat de ziekte inhoudt. Ze worden overspoeld met informatie in het ziekenhuis en lukt het ze uiteindelijk om alles geregeld te krijgen dan komen de emoties pas goed los. De stichting probeert hen te helpen weer grip te krijgen op hun kind, het huishouden, het ziekenhuis, eten en wat er nog meer bij komt kijken. Walter: “Veel organisaties richten zich op de kinderen zelf. Wij hebben ervaren, als ouders van een kind met Diabetes Type1, dat er zoveel bij komt kijken binnen het gezin en op school dat we onze eigen ervaringen graag met andere ouders willen delen. Daarom hebben we samen met andere ouders deze stichting opgericht en organiseren we daarmee ieder jaar een ouderbijeenkomst. Dit jaar was dat een ‘Beachevent’, wat ook nog eens leuk is voor de kinderen zelf. Door de locatie ontstaat een ontspannen sfeer en dat is precies de goede achtergrond om te praten over een chronische ziekte, die intensief en zwaar is voor ouders en kinderen. Het onderlinge contact met elkaar, tips en ervaringen uitwisselen staat centraal tijdens een dergelijke bijeenkomst. Vooral ouders die net met Diabetes Type1 te maken hebben ondervinden veel steun.”

Besteding bedrag
Walter: “Door het geld van Zomerspektakel kunnen we meer evenementen organiseren voor ouders en kinderen. Eén van de ideeën voor het komende jaar is een kookworkshop over gezond eten en koolhydraten. Kinderen met Diabetes Type1 moeten immers altijd bewust omgaan met eten en het effect op hun bloedsuikerspiegel. Hoe we het bedrag verder precies gaan besteden, weten we nu nog niet. We zijn echt enorm blij en dankbaar dat Zomerspektakel aan het Meer ons als hun goede doel had uitgekozen.”

Meer weten?
Meer weten over stichting Diabetesouders regio Leiden, bekijk dan hun website via www.diabetesoudersleiden.nl