skip to Main Content

Complete programma en programmaboekjes klaar

“Het complete programma is klaar en daarmee ook het programmaboekje. Wat een werk hebben we verzet, maar we zijn zo blij met het resultaat. Van topartiesten tot aan kinderentertainment. Tijdens het Pinksterweekend van 2 t/m 5 juni is er voor iedereen wat leuks te doen bij Zomerspektakel aan het Meer”, vertelt voorzitter Stanley de Looze.

De komende weken ligt het programmaboekje van het Zomerspektakel aan het Meer bij onze horecadeelnemers, het gemeentehuis en de verkooppunten van de tickets. Dit zijn: Haasbeek Herenhof, De Formuleshop in het centrum, Pet’s Place in de Ridderhof, Bruna in de Atlas en de Primera in de Baronie. Om alvast wat in de stemming te komen, hieronder wat highlights uit het programma tijdens het Pinksterweekend.

Vrijdag 2 juni
Op vrijdag 2 juni is het terrein om 16.30 uur open. Na een sponsorborrel starten DJ Eduard, de Edwin Evers Band, Guus Meeuwis en Kensington dit geweldige Pinksterweekend. De horeca staat dan ook al klaar met de lekkerste hapjes en drankjes.

Zaterdag 3 juni
Op deze ochtend is het terrein om 11.00 uur open voor kinderspelen en horeca. De entree is gratis. Om 12.00 uur start de Sterkste Man competitie, die tot zeker 17.00 uur duurt. Dan gaan een tiental zwaargewichten met elkaar de strijd aan op onderdelen als boomstam tillen, de Deadlift en de Stronghold. Fantastisch om te zien. Om 15.00 uur komen de allerkleinsten aan de beurt voor een echte Meet ’n Greet met Bob de Bouwer en Wendy. Aan het einde van de middag draait DJ Vincent Vilouca heerlijke muziek om het publiek warm te draaien voor de avond, want om 18.00 uur start Wolter Kroes die iedereen laat meedeinen op meezingers als ‘Viva Hollandia’ en ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’. Ali B is er met zijn show ‘Op Volle Toeren’ vanaf 19.30 uur, gevolgd door de band Toe Maar om 21.00 uur. De Memphis Maniacs treden die zaterdag als laatste op vanaf 22.45 uur, waarna de avond wordt afgesloten met een spetterend vuurwerkspektakel.

Zondag 4 juni
Op deze Eerste Pinksterdag beleven bezoekers een unieke openluchtdienst van 09.30 tot 11.00 uur, georganiseerd door Pinksterfeest aan het Meer. Tijdens deze dienst wordt het Pinksterverhaal verteld door Rikko Voorberg en uitgebeeld door de Zandtovenaar. Het muzikale deel kent optredens van The Voice finaliste Pearl Joan en optredens van Alphense muzikanten als Daniëlle Schaap en David Rijvers. Daarna barst om 11.00 uur de TCV Obstacle Run los met de Family Run. Tot zeker 17.00 uur zijn de deelnemers zichzelf een weg aan het banen over een grote hoeveelheid obstakels, waaronder de Van Mil Megaslide met vier hoogtes. Om 15.00 uur treden Wipneus en Pim op voor de kids. Vanaf 17.00 uur is het terrein open voor het avondprogramma. Entree voor die avond is € 12,50 excl. administratiekosten en daar krijg je echt topartiesten voor. Om 18.15 uur treedt Helemaal Top op om het publiek vast in de stemming te brengen voor nog meer topoptredens. Om 18.45 uur kunnen bezoekers genieten van de Jostiband met gastoptredens van Frans Bauer, Helemaal Top, Maan en Pleun. Gastheer van die avond is Xander de Buisjoné. Daarna treedt Frans Bauer nog eens een half uurtje op om 20.15 uur. Waylon volgt om 21.15 uur en Chef’Special sluit de avond af om 23.00 uur.

Maandag 5 juni
Heerlijk luieren na al dat sport- en spelgeweld van de afgelopen dagen kan op Tweede Pinksterdag met heerlijke loungemuziek. Het terrein is om 11.00 uur open en de entree is gratis. Deze dag staat geheel in het teken van Ibiza met tussen 12.00 en 18.00 uur de Ibiza-markt, geïnspireerd op de hippiemarkten van het eiland Ibiza. De kleintjes zullen zich zeker vermaken met een show van Buurman en Buurman om 13.30 uur en de Meet ’n Greet met hen. Ook is er weer volop spel voor alle kinderen. Vanaf 14.45 uur staat Kraak en Smaak op het podium. Om 16.30 uur Haevn en om 18.30 uur Re:Freshed Orchestra, bekend van de DINO show. We sluiten om 20.00 uur vier dagen Zomerspektakel af met de bekendmaking van de winnaars van de sms-acties.