skip to Main Content

BLØF verrassingsact bij Zomerspektakel

“Op zondag 3 juni staat aan het einde van de middag één van Nederlands meest succesvolle bands van dit moment bij ons op het podium”, onthult voorzitter Stanley de Looze vol trots. De band, vooral bekend om zijn laatste nummer ‘Zoutelande’ en hits als ‘Liefs uit Londen’ sluit om 18.00 uur het Zomerspektakel aan het Meer op spectaculaire wijze af met een groots en GRATIS optreden. “Hier moet je echt bij zijn”, aldus de Looze.

Stanley: “Met het optreden van BLØF denken we veel mensen blij te maken.” Het is voor BLØF de tweede keer dat ze het Zomerspektakel aan doen. Eerder stonden ze in 2012 de sterren van de hemel te spelen met een fantastische lichtshow. Toen bleek hun optreden al een succes. “Dat gevoel van toen willen we opnieuw mogelijk maken voor een groot publiek, maar dan gratis. Dat is toch uniek!” Ze spelen naast de bekende hits ook nummers van hun nieuwe album ‘Aan’, waarmee ze met de hit ‘Zoutelande’ een ander geluid lieten horen.

Nieuw en eigentijds geluid
Het nieuwe album ‘Aan’ telt in totaal veertien tracks, die zijn opgenomen in onder meer Fattoria Musica in Osnabrück, Duitsland en Real World Studios bij het Engelse Bath. Voor dit album werkte BLØF samen met producers Dries Bijlsma (Typhoon), Ferdy van der Singel (Rita Zipora), Huub Reinders en Rob Peters. De keuze voor deze producers en de toevoeging van strijkers, blazers en beats geven ‘Aan’ een nieuw en eigentijds geluid. Een frisse start voor BLØF. Volgens BLØF is dit laatste album hun meest kleurrijke plaat sinds ‘Umoja’.

BLØF
De band brak in 1992 door met de single ‘Liefs uit Londen’ en scoorden daarna diverse hits, zoals ‘Aan de Kust’, ‘Wat zou je doen’ en ‘Harder dan ik hebben kan’. BLOF sleepte diverse muziekprijzen en awards in de wacht, waaronder acht Edisons, zes 3FM Awards en de Popprijs. Sinds 2006 organiseert BLØF jaarlijks haar eigen meerdaagse festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland, de thuishaven van de band. En nu dus weer voor de tweede keer bij Zomerspektakel aan het Meer.

Fotograaf: Set Vexy