skip to Main Content

Alphenaren kiezen zelf goede doel

Vanaf vrijdag 20 juni 2014 kunnen alle Alphenaren zelf een goed doel indienen voor het evenement dat op 5, 6 en 7 juni 2015 plaatsvindt. Stanley de Looze, voorzitter Zomerspektakel: “De afgelopen drie edities van het Zomerspektakel hebben wij de keuze gemaakt voor een goed doel. Nu willen we graag het publiek de eer geven een goed doel uit Alphen aan den Rijn te kiezen.”

Spelregels keuze goede doel

Stanley: “We beginnen vrij vroeg met de uitvraag om een goed doel in te dienen. Zo kunnen we meer aandacht voor het goede doel vragen dan we in voorgaande jaren hebben gedaan. Alphenaren kunnen de button aanklikken en daar een goed doel aandragen. Uiteraard willen we ook graag weten waarom juist dit goede doel ondersteund zou moeten worden door Zomerspektakel. Want, zo vervolgt Stanley, uit de lange lijst selecteren we drie kanshebbers. Verder mag echt iedereen een goed doel aanmelden of stemmen op een bepaald doel. Een organisatie hoeft dus niet alleen zichzelf aan te melden, maar mag ook voorgedragen worden door anderen. Hoe vaker een doel wordt ingediend, hoe groter de kans voor dit doel om te winnen. Wij zijn nu al benieuwd welke doelen hieruit komen.”

Termijn indienen doelen

Het indienen van een goed doel kan tot vrijdag 18 juli 2014. Daarna vindt de selectie plaats. Voor eind juli weten we welke 3 doelen door zijn naar de ronde waarbij een definitieve keuze wordt gemaakt. “Eind juli maken we het winnende goede doel bekend”, aldus Stanley.

Thema bekend

Zoals iedere editie kent het Zomerspektakel een thema. Voor seizoen 2015 is ‘Cuba’ gekozen om het evenement die heerlijke zomerse ‘swung’ mee te geven. Dansen op salsamuziek, genieten van heerlijke mojito’s of spelen met de kinderen tussen de palmen. Het kan straks weer allemaal.