skip to Main Content

Opnieuw Xander & Friends bij Zomerspektakel

Dit jaar wordt de zaterdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer opnieuw ‘gedomineerd’ door de Guilty Pleasures van Xander & Friends. Op 8 juni zingen topartiesten, onder begeleiding van Xander de Buisonjé, nummers van andere grootheden. “Het is toch zo enorm gaaf dat deze artiesten nummers laten horen, waarvan we sinds vorig jaar weten dat dit echte Guilty Pleasures zijn van veel mensen. Wij verwachten dat het opnieuw een topavond wordt”, vertelt entertainment-verantwoordelijke Arvid Hendriks.

Wie zingen de Guilty Pleasures
Dit jaar worden de Guilty Pleasures gezongen door niemand minder dan Lee Towers, Samantha Steenwijk, Yes-R, Brainpower, Charly Luske, Glennis Grace, Berget Lewis en natuurlijk Xander de Buisonjé. Bij jong en oud is Lee Towers bekend om zijn heerlijke meezingers zoals ‘I can see clearly now’ en natuurlijk ‘You never walk alone’. Glennis Grace en Berget Lewis kennen elkaar al veel langer en zingen samen in The ladies of Soul. Beiden hebben een gouden keeltje, dus dat belooft wat. Samantha Steenwijk is bij het grote publiek bekend geworden door haar deelname aan Bloed Zweet en Tranen en The Voice of Holland. Met een dijk van een stem weet ze veel mensen te raken met Hollandse hits zoals Mama en de nieuwe single met Rene Froger ‘Liefde voor altijd’. Charly Luske en Brainpower kennen het podium bij het Zomerspektakel inmiddels al een klein beetje. Brainpower is bekend als hiphopper en rapper. Daarnaast was hij te zien in The Passion en is hij naast gepassioneerd artiest ook een zeer verdienstelijke songwriter. Charly Luske is de rocker op het podium. Hij kan zich aardig meten aan George Michael die hij een podium geeft door zijn nummers ten gehore te brengen. Wie weet doet hij dat ook op zaterdagavond. Yes-R is bij het grote publiek bekend geworden toen hij samen met Ali B het nummer Leipe Mocro Flavour uitbracht. Maar we kennen Yes-R natuurlijk ook van hits als Rampeneren, Hey Schatje, Uit Elkaar, Onbereikbaar, Me Boy en Diep In De Nacht. Duizendpoot Xander de Buisjone kan natuurlijk niet ontbreken tijdens het Zomerspektakel. Deze alleskunner leeft van het podium en het publiek en weet iedereen een hele gave avond te bezorgen. Naast deze doorgewinterde artiesten is er op zaterdagavond ook plaats voor nieuwkomers als Daya Hendriks en onze eigen Menno Aben, die zijn mannetje stond in The Voice of Holland en in de finale eindigde op de vierde plaats. Stuk voor stuk jonge en veelbelovende artiesten.

Zaterdagavond is een feestje
“Op zaterdag 8 juni komen vrijwel alle genres komen wel voorbij. Van stevige rock, heerlijke soul tot aan fantastische Hollandse meezingers. Die avond zingen Nederlandse topartiesten hun eigen en onze Guilty Pleasures. Het is een feest van herkenning. Het plezier spat van het podium af en dat merk je en voel je. Het terrein is net een grote feesttent waar je heerlijk mee kunt zingen en springen op bekende nummers. Het is een feestje om daartussen te staan. En dat is precies de sfeer, die we willen hebben op zaterdag”, vertelt Arvid enthousiast.