skip to Main Content

4Sport en Pursue maken 1800 deelnemers aan TCV Obstacle Run mogelijk

“Door de enorme inzet van Pursue Personal Training en 4Sport Training Center verwachten we dit jaar 1800 deelnemers te kunnen verwelkomen bij de TCV Obstacle Run op 25 juni”, zegt Eric Streefland. Samen met de twee sportclubs is hij verantwoordelijk voor dit evenement. “Inmiddels zijn we de 1100 ruim gepasseerd, maar er kunnen er echt nog veel meer meedoen.”

 
Ricardo van den Belt, eigenaar van 4Sport Training Center en gekwalificeerd deelnemer voor het Europees- en Wereldkampioenschap ‘Obstacle Course Racing’: “In 2015 organiseerden we de Obstacle Run voor de eerste keer tijdens het ‘Zomerspektakel aan het Meer’-evenement, samen met Pursue Personal Training, Sportspectrum en het team van Zomerspektakel. Dit beviel heel goed en door de vele positieve reacties hebben we besloten dit jaar weer zo’n zelfde evenement neer te zetten, maar dan nu alleen de Obstacle Run. We doen zelf al wat jaartjes mee aan Obstacle Runs zoals ‘Mudmasters’, ‘Strong Viking Run’ en vele andere. Zo komt onze ervaring goed van pas bij het uitzetten van het nieuwe parcours van de TCV Obstacle Run.” Stephan Laurs, manager bij 4Sport: “We hebben goed gekeken naar vorig jaar en geëvalueerd wat er wel en niet goed ging. Daarom kunnen we dit jaar een run neerzetten die in alle aspecten groter, leuker en spectaculairder is dan afgelopen jaar. Ik denk dat we ons met het parcours en de obstakels kunnen meten met de serieuze Obstacle Runs in Nederland.’’

Veilig en uitdagend parcours
Vorig jaar haalde de run tegen de 1000 deelnemers en dat willen de mannen nu graag ver overtreffen. Lars van der Walle, mede-eigenaar bij Pursue Personal Training: “Samen met Ricardo, Stephan Laurs en Eric Streefland bedenken we het parcours. Daarnaast proberen we de bouwbedrijven, die de obstakels maken, zo goed mogelijk te informeren over waar het obstakel aan moet voldoen. Want dergelijke obstakels moeten naast een uitdaging ook veilig zijn.” Ricardo vult aan: “We denken dat echt iedereen aan dit waanzinnig gave evenement mee kan doen. Het maakt niet uit of je jong, oud, wel of niet sportief bent. Alle deelnemers helpen elkaar. Het gaat om de Fun en gezien de reacties van vorig jaar is dat ook zo gebleken. Alphen krijgt de komende weken ook steeds meer te zien van de run. Tijdens de dag zelf leiden we alles in goede banen, controleren we het parcours en de obstakels op veiligheid en sturen we de vrijwilligers aan.”

Inschrijven TCV Obstacle Run
Dat kan nog steeds! Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor de TCV Obstacle Run op 25 juni 2016 in Alphen aan den Rijn. Alle runs, Kidsrun, de 5, 10 en 15 km hebben nog plek. Doe dit via de button. Start en finish zijn op het terrein van de T-steiger en de dagcamping aan de Zegerplas (Park Zegersloot) in Alphen aan den Rijn, aan ‘De Bijlen’. De TCV Obstacle Run is opgezet in samenwerking met het team van Zomerspektakel aan het Meer, 4Sport Training Center en Pursue Personal Training.

Foto vlnr: Stephan Laurs, Lars van der Walle en Ricardo van den Belt.