skip to Main Content

Zomerspektakel steunt SamenhuiS

Rudi Overmars en Evert Franse van inloophuis SamenhuiS uit Alphen aan den Rijn ontvingen woensdag 6 september een bedrag van € 5.439,- uit handen van Zomerspektakel aan het Meer-voorzitter Stanley de Looze. Met dit geld willen de mannen graag meer doen voor kinderen en jongvolwassene, die te maken hebben met kanker.

Wat is SamenhuiS?
Het SamenhuiS is een kleinschalige laagdrempelige ontmoetingsplaats aan de Uranusstraat 14E in Alphen aan den Rijn waar ook serviceflat Driehoorne gevestigd is. Het inloophuis is bedoeld voor nabestaanden, lotgenoten of mensen met kanker. Om over deze ziekte te kunnen praten of “Om even de kanker te vergeten”, vertelt een gepassioneerde Evert Franse.” Beide mannen vertellen bevlogen over het SamenhuiS. Hier ligt hun passie, ontstaan vanuit de SamenLoop voor Hoop. Rudi Overmars: “We begonnen een jaar geleden met dit huis en inmiddels loopt het echt enorm goed.” Evert vult aan: “Per kwartaal zien we het bezoekersaantal groeien. Over kanker praten blijft voor velen moeilijk en een hoge drempel om het verhaal met anderen te delen. Wij proberen hen over die drempel te helpen en achteraf blijkt dat bezoekers toch blij zijn geweest dat ze dit gedaan hebben. Dat doet ons goed. We krijgen nu veel mensen binnen via mond-tot-mond reclame. Ook de afdeling oncologie verwijst mensen naar ons. We helpen door met hen te praten, te eten of samen activiteiten op te pakken. Dat doen we momenteel met zo’n 17 vrijwilligers. Doordat de vraag aan hulp toeneemt willen we graag groeien naar 25 vrijwilligers. We zijn dus nog op zoek naar mensen die zich in willen zetten, zoals coördinatoren om de Public Relations of sponsoring op te pakken en gastvrouwen en gastheren. Door met meer mensen te werken kunnen we vaker open. Nu is de vrije inloop nog beperkt tot dinsdagmorgen, donderdagavond en vrijdagmiddag.”

Kinderen en jongvolwassene
Rudi: “We zijn echt enorm blij verrast met het bedrag van Zomerspektakel. Dat geld willen we het komende jaar graag besteden aan het helpen van kinderen en jongvolwassene die te maken hebben met kanker. De bedoeling is om voor hen een film te maken die hen aanspreekt. Zij zijn een kwetsbare groep, waarvoor we professionals in willen zetten. Daarnaast willen we nog graag de wandel-, muziek- en kindergroep uitbreiden.”

Meer weten?
Wil je meer weten over deze mooie stichting, bekijk dan hun website www.samenhuis.org of hun facebookpagina www.facebook.com/SamenhuiSAlphen.

 

Foto vlnr: Rudi Overmars, Stanley de Looze en Evert Franse