skip to Main Content

4000 euro voor goede doel ‘Ik kook ook voor jou’

“Wat een fantastisch bedrag”, roept Petra Dresscher blij uit. Ze is samen met Mariska van Vliet één van de grondleggers van ‘Ik kook ook voor jou’. Beide dames ontvingen afgelopen zaterdag het fraaie bedrag van € 4000,- uit handen van Stanley de Looze, bestuursvoorzitter Zomerspektakel aan het Meer. ‘Ik kook ook voor jou’ was naast de ‘Stichting Alphense Kinderboerderijen’ dit jaar het goede doel van Zomerspektakel aan het Meer.

Denken in kipfilets
Mariska: “Zo’n groot bedrag hebben we nog niet eerder mogen ontvangen. We zijn er echt enorm blij mee. Dit geeft ons extra armslag om eten voor anderen te maken.” “Wij denken in kipfilets”, zegt ze lachend. “Nou reken maar dat we van dit bedrag heel wat kipfilets kunnen kopen.” Petra, die net terug is van vakantie, vertelt dat het best schakelen is om op vakantie voor minder mensen te koken. “Het is bijna gek om te zeggen dat ik blij ben om terug te zijn en ik weer voor anderen mag koken. Ik heb het gewoon gemist op vakantie. En zolang dit nog zo voelt gaan we er lekker mee door hoor.” Mariska vult aan dat ze het zo enorm bijzonder vindt dat zoveel mensen hen als goede doel hebben voorgedragen bij het Zomerspektakel. “Daar ben ik ze erg dankbaar voor, want dankzij hen hebben we dit mooie geldbedrag mogen ontvangen.” Via de facebookpagina van ‘Ik kook ook voor jou’ kunnen mensen eten of producten aanbieden die ze over hebben.

Goede doelen steunen
Stanley: “We leggen per verkocht toegangsticket 1 euro opzij voor een goed doel. Dit jaar zijn dat
‘Ik kook ook voor jou’ en de ‘Stichting Alphense Kinderboerderijen’. We steunen graag lokale doelen die net als wij vrijwilligers zijn. Dit maakt dat we ons betrokken voelen bij hun activiteiten. Daarom zijn wij er trots op om 4000 euro te mogen overhandigen aan ‘Ik kook ook voor jou’.”

 

Foto: vlnr: Petra Dresscher, Stanley de Looze en Mariska van Vliet.